AABK Kurucu Başkanı, Erdoğan'a dava açmaya hazırlanıyor

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK ) Kurucu Başkanı Turgut Öker, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa Alevi hareketi ve ‘Alisiz Alevilik’ söylemi ile kendisini hedef gösteren açıklamalarına karşı dava açmaya hazırlanıyor. Öker, “Erdoğan’ın kamuoyunu yanıltan, gerçek dışı bilgiler aktaran, Avrupa örgütlenmemize yönelik itibarsızlaştırma ve nefret söylemlerine karşı dava açacağım. İddia ettikleri şeyleri kendisinden tek tek ispatlamasını talep edeceğiz” dedi.

AABK Kurucu Başkanı, Erdoğan'a dava açmaya hazırlanıyor


Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK ) Kurucu Başkanı Turgut Öker, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dava açmaya hazırlanıyor. Öker, Avrupa Alevi hareketi ve şahsının AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterildiğini ifade ederek “Erdoğan, Başbakanlığı döneminden Cumhurbaşkanlığı dönemine kadar defalarca Avrupa Alevi hareketine karşı gerçek dışı, temelsiz iddialarla kamuoyuna yanlış bilgiler aktardı” dedi.

PİRHA haberine göre Turgut Öker, AABK başkanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı 11 dava dosyasına işaret ederek “Erdoğan’ın genel iddiası, ‘Özellikle Almanya’da yeni bir din, Alisiz Alevilik icat ediliyor. Alman devleti bu kuruluşu finanse ediyor. Ne kadar olumsuz kavram varsa ard arda bunu kullandı. Bu iddia ettikleri şeylere dair mahkemelerde gerekli cevapları verdim. Kendisinin kamuoyunu yanıltan, gerçek dışı bilgiler aktaran, Avrupa örgütlenmemize yönelik itibarsızlaştırma ve nefret söylemlerine karşı dava açacağım. İddia ettikleri şeyleri kendisinden tek tek ispatlamasını talep edeceğiz” dedi.

ALEVİ ÖRGÜTLENMESİNE NEFRET SAÇTIĞINI BELGELEMİŞ OLACAĞIZ


Öker, Erdoğan’ın “Avrupa Alevi örgütü 30 milyon Euro maddi destek alıyor” iddiasının temelsiz olduğunu ifade ederek İslami kuruluşların Alman hükümetinden aldığı rakamları da açıkladı. “Elimizde somut deliller var” diyen Öker, şu açıklamayı yaptı:

"2014, 2015 yıllarındaki söylemlerinden, Almanya’ya geldiği zaman verdiği demeçlerinden, benim adaylık dönemimdeki yaptığı mitinglerde yuhalatmalarına bakılır ise sadece adımı söylemiyor. En son CHP’den vekil adayı olduğumu belirten bir yanlış söylemi oldu. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun (AABK) kurucu başkanlığını ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) da 13 yıl genel başkanlığını yaptım. Merkel hükümetinin resmi İslami kurumlara ve Alevilere 2014-2017 yıllarında sosyal çalışmaların desteklenmesi adı altında hangi kuruma ne kadar destek verdiğinin Almanca dokümanı elimizde bulunuyor. HDP Milletvekilimiz Zeynel Özen, önümüzdeki Salı günü gerçekleşecek oturumda bu bahsedilen finansal rakamları dile getirecek.

2014-2017 yılları arasında İslami kuruluşların Alman hükümetinden almış oldukları maddi destek 8 milyon Euro’ya yakın. Erdoğan’ın 30 milyon Euro maddi destek alıyor dediği Avrupa Alevi örgütümüzün aldığı maddi destek ise 600 bin Euro. Elimizdeki somut deliller ile Erdoğan’ın Almanya Fonlanan Kurumlar gerçeklerini çarpıttığını ve bilinçli bir şekilde Alevi örgütlenmesine nefret saçtığını belgelemiş olacağız.”