AKP'li Tevfik Göksu 'iş istihdamı' sözünü tutmadı

İstanbul’un Esenler Belediye Başkanı Başkanı Tevfik Göksu 2020 yılında 7 bin kişiye istihdam sağlanacağını açıklarken sadece 2 bin 257 kişiye iş bulunabildi.

AKP'li Tevfik Göksu 'iş istihdamı' sözünü tutmadı

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclisi’nde yaptığı çıkışlarla AKP’nin en çok konuşulan belediye başkanlarından olan İBB Meclisi'nin AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu verdiği sözü tutamadı. Tevfik Göksu geçtiğimiz yıl Esenler’de 7 bin kişiye iş bulunup istihdam sağlanacağının sözünü verirken bu rakam sadece 2 bin 257 kişide sınırlı kaldı.

Esenler’de “İşverenlerle işsizleri buluşturuyoruz, işsizliğe çare oluyoruz” sloganıyla yola çıkan Tevfik Göksu 2021 yılında Esenler Kariyer Merkezi (ESKAM aracılığıyla 7 bin kişiye istihdam sağlanacağının sözünü açıklarken sadece 2 bin 257 kişiye iş bulunabilmesi İstanbul’un en yoğun ilçelerinden olan 446 bin kişilik nüfuslu Esenler’de işşiz mi yok sorusunu beraberinde getirdi.

Birgün'den İsmail Arı CHP’li Meclis Üyesi Kemal Şahin’in açıklamalarını haberine taşıdı. Kemal Şahin Esenler özelinde bir takım iddialarda bulundu.

Şahin “, “7 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediler ama sadece 2 bin 257 kişiye istihdam sağladılar. Buradan şu anlaşılıyor; Esenler’de işveren mi yok? Yoksa işsiz insan mı yok?”diye sordu.

Şahin ayrıca Esenler Belediyesi’ne ait aaraçlarla iglili de dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Belediyeye ait toplam 51 aracın 38’inin kullanılabilir durumda olduğunu öne süren Şahin “13 adet araç atıl durumdadır. 252 adet araç ise kiralanmıştır. Kullanımda olan araçların kim ya da kimler tarafından kullanıldığının belli olmadığı, araç takip sisteminin bulunmadığı ve araç yakıt takiplerinin düzgün yapılmadığı, 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda da tespit edilmiştir” diye konuştu.