AKP’lilere dolandırıcılık suçlaması: Yerli ve ‘Milli Emlak tezgâhı’

Cumhuriyet Gazetesi haberine göre çok sayıda müteahhit, Milli Emlak’a ait arazilerin satışı ve imara açılması vaadi ile dolandırıldıklarını öne sürerek AKP’li oldukları belirtilen Fatma Duman ile Ömer Şahin’den şikâyetçi oldu.

AKP’lilere dolandırıcılık suçlaması: Yerli ve ‘Milli Emlak tezgâhı’

Fatma Duman'dan 'Milli Emlak tezgâhı'
Çok sayıda müteahhit, Milli Emlak’a ait arazilerin el altından satışı ve imara açılması vaadi ile dolandırıldıklarını öne sürmüş.
Savcılık başvurularında, suçlanan isimler arasında Kadın ve Güç Derneği Başkanı AKP’li Fatma Duman ile Küçükçekmece Belediyesi AKP eski meclis üyesi Ömer Şahin yer aldı. Mağdurlar, “Duman ve Şahin, Bakanımız Süleyman Soylu ve Emine Erdoğan ile beraber çalıştıklarını söylediler” dedi.

İddiaları sormak için ulaştığımız Duman, “Üç yıllık bir konu ve savcılıkta devam ediyor. Haber yaparsanız hem siz hem gazeteniz savcılık soruşturmalarına dahil olur. 6 avukatım bu konuyla ilgileniyor” dedi.
Ömer Şahin ise “Konuyla ilgim alakam yok” diye konuştu.

İstanbul’un çeşitli ilçelerinde müteahhitlik yapan, aralarında Yaşar Tulum (45), Yüksel Korkmaz (49), Selami Gül (35) ve Murat Şen’in de (49) olduğu çok sayıda kişi savcılıklara “dolandırıldıkları” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Fatma Duman’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve geçen yıl yaşamını yitiren AKP’li Burhan Kuzu ile fotoğrafları dikkat çekti.



‘DANIŞMANA ANLATTIM’

Mağdurlar, savcılık suç duyuruları ve Emniyet ifadelerinde, Kadın ve Güç Derneği Başkanı Fatma Duman (65) ile Küçükçekmece Belediyesi’nin AKP’li eski meclis üyesi Ömer Şahin’e yüklü miktarda para verildiğini ileri sürdü.

Dosyalarda yer alan bilgilere göre şikâyetçilerin ifadeleri şöyle: “Ömer Şahin bize Süleyman Soylu ile beraber çalıştıklarını Türkiye’nin neresinde olursa olsun imar problemlerini çözdüklerini, bu işleri Fatma Duman ile yapacaklarını söyledi.

Ayrıca Duman’ın ise Soylu’nun hemşerisi olduğunu ve AKP’de aktif siyaset yaptığını söyledi. Fatma Duman da bize Emine Erdoğan ile proje yürüttüklerini söyledi.

Bizden toplma bir buçuk milyon lira aldılar. Yine, imara uygun olmayan arsalarda sorunları çözüp bize teslim edeceklerini söylediler. Milli Emlak’a ait bazı arazilerin de bize tahsisini yapabileceklerini söylediler.

Bir süre sonra adımıza herhangi bir başvuru olmadığını gördük. Nedenini sorduğumuzda ‘Bu işler alttan alta yapılır. Panik olmayın’ yanıtı aldık.

Ancak zaman içinde dolandırıldığımızı fark ettik.” Mağdurlardan Yaşar Tulum, el yazısıyla yazdığı ifadesinde, “AKP’li bazı isimleri ulaşıp konuyu anlattık.

Hatta bir gün akşam mitingde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun danışmanı Erdem Sürmen Bey’e durumu anlattım o da ilgilenmedi” dedi.

SÖZLEŞMELER DOSYADA

Soruşturma dosyalarına göre, Duman ile bazı şikâyetçiler, imar sorununun çözümü veya Milli Emlak’a ait arazilerin tahsisis için ayrı ayrı sözleşme yaptı.

14 Nisan 2017 tarihli bir sözleşmede, Duman’a, Kastamonu’da Milli Emlak’a ait 8 bin 600 metrekareden oluşan üç ayrı parsel için 500 bin liranın nakit olarak ödendiği bilgisi yer aldı.

Sözleşmede, Duman ile birlikte, parayı veren kişiler olarak müteahhit Yaşar Tulum ve Rafet Ayaz’ın imzası bulunuyor. Yine 6 Mart 2017 tarihli başka bir sözleşmeye göre de Tulum ve Ayvaz, Üsküdar Kısıklı’daki bir arsa için Duman’a 350 bin lira verdi.

Duman’ın avukat kızı F. I. Duman da Arnavutköy’de bulunan Milli Emlak’a ait arazi için, annesine teslim edilmek üzere Selami Gül’den 70 bin TL aldığına dair tutanak imzaladı.

TARLAYA HACİZ

Müteaahitlere aylar süren görüşmelere rağmen, paralar iade edilmedi. Duman ve Şahin, aldıkları paraların iadesi için bu kez müteahhitlere çeşitli miktarlarda senet verdi.

Soruşturma dosyaların giren senet örneklerinden bazılarına göre Fatma Duman, Selami Gül’e 30 Eylül 2018 ödeme tarihli 325 bin liralık bir senet verdi.

Yine Duman, alacaklı olduğunu iddia eden Tulum’a da 20 bin TL ile 300 bin TL arasında değişen tutarlarda birçok senet verdi.

Şahin ise aldığı 70 bin dolara karşılık 35 biner dolarlık iki ayrı senet verdi. Alınan senetler icraya konulsa da tahsilat yapılamadı.

Duman’ın hissedarı olduğu Trabzon Of’taki bir tarlaya 40’a aşkın kişi ve şirketin haciz işlemi uyguladığı görüldü.

FEVZİ İŞBAŞARAN'IN PAYLAŞIMLARI  BURHAN KUZU'NUN ÖLÜMÜNDEN SONRA  SOSYAL MEDYAYI SALLADI...

Fevzi Başaran Kimdir?


Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi'ni bitirdi. Özel sektörde yöneticilik yaptı. Turgut Özal'ın Başbakan Başdanışmanlığı ve Başbakan Özel Kalem Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu.

Türkiye Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları Yönetim Kurulu Üyeliği, Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği, Turban Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. TBMM 19. Dönem İstanbul, 23. Dönem Elâzığ milletvekilidir.

Fevzi İşbaşaran sosyal medya hesabından Burhan Kuzu için bazı ithamlarda bulundu.

Burhan Kuzu’nun danışmanı Sinan Çiftçi: “Burhan Kuzu büyük paralara iş takibi yapardı.

En çok Berat Albayrak,Fuat Oktay, Mustafa Şentop'u kullanır ve onlara çok iş çözdürürdü. Zindaşti'den aldığı rakam 100 milyon $…
Olaylar büyümesin diye hastanede Kuzu'nun fişini çektiler.”

Resim

Şeklindeki ithamı sosyal medya hesabından bu şekilde verilmişti.

FEYZI ISBASARAN
@fyzisbsrn
·Burhan Kuzu’nun danışmanı Sinan Çiftçi:”Burhan Kuzu, uyuşturucu baronu Zindaşti’nin serbest bırakılması için hakim Cevdet Özcan’a altın ve dolar olarak toplam 10 milyon dolar verdi.
Zindaşti’nin Hakkari sınır kapısından kaçmasını da Bakan Bülent Tüfenkçi ile konuşarak halletti”

Bu ihbar nitelikli sosyal medya paylaşımları sosyal medya takipçilerinin bilgilendirilmesinin dışında kamu oyunda alanen yapılan bu iddaaların araştırılması ve gerçeğin kamu adına öğrenilmesi için Cumhuriyet savcılarımızın harekete geçmesi ve gerekli tahkikatların kamuoyuna açıklanması kamu vijdanını rahatlatacağına dair tweet dizilerinden beklentinin bu olduğu görülmektedir.

Siyasiler ile çekilen fotoğraflar farklı emeller için-mi kullanılıyor.

www.haberpars.com
Kaynak: Cumhuriyet gazetesi.