Almanya'daki gurbetçi Zazalar tarafından kurulan Zaza Weilburg Futbol takımı Türkiye'de

ERDAL DEMİR (YURT HABER) Almanya'daki gurbetçiler tarafından kurulan Zaza Weilburg Futbol Kulübü, kardeşlik tohumları ekmek için Genç ilçesine geldi. FC Zaza Weilburg Asbaşkanı Ramazan Yıldız'ın organize ettiği etkinlikte kış koşullarına rağmen kardeşlik rüzgârları esti. FC Zaza Weilburg ve Genç Demirspor arasında oynanan müsabakada hem futbolcular, hem de zaza gönüldaşları mutlu oldular.

Almanya'daki gurbetçi Zazalar tarafından kurulan Zaza Weilburg Futbol takımı Türkiye'de



HABER : YUSUF TAN (Yurt Haberleri)

Almanya’da gurbetçi Zazalar tarafından kurulan Zaza Weilburg Futbol Kulübü, kardeşlik tohumları ekmek için Genç ilçesine geldi. FC Zaza Weilburg Asbaşkanı Ramazan Yıldız’ın organize ettiği etkinlikte kardeşlik rüzgârları eserken FC Zaza Weilburg ve Genç Demirspor arasında oynanan mücadelede ise dostluk kazandı.

2017 yılında Almanya’da Zazalar tarafından kurulan ve kısa zaman içerisinde elde ettiği sportif faaliyetlerin yanı sıra gerçekleştirdiği sosyal faaliyetler ile de adından sıkça söz ettiren Zaza Weilburg Futbol Kulübü hayırsever işadamı Ramazan Yıldız’ın organizasyonunda Genç ilçesine geldi.

İlk olarak esnafları gezen Zaza Weilburg Futbol Kulübü yöneticileri ve futbolcuları ilçe halkının misafirperverliğine hayran kalırken daha sonra Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu’nu makamında ziyaret ederek kulüp hakkında ve yürütülen sosyal projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

KAPTANOĞLU’NA FORMA HEDİYE EDİLDİ


Kulübün Asbaşkanı Ramazan Yıldız ve beraberindekiler Genç Kaymakamlığını ziyaret etti. Oldukça sıcak bir ortamda geçen ziyarette kulüp yönetimi Kaymakam Kaptanoğlu’nu kulübün sportif ve sosyal faaliyetleri hakkında bilgilendirdi. Kaymakam Kaptanoğlu’da kulübün izlediği vizyona hayran kaldığını ve Zazaları çok sevdiğini ifade ederek bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret sonunda Kaymakam Kaptanoğlu’na Zaza Weilburg Futbol Kulübü’nün forması hediye edildi.



KARDEŞLİK PEKİŞTİ, DOSTLUK KAZANDI

KARDEŞLİK MAÇINDA DOSTLUK RÜZGÂRI ESTİ


Genç Demirspor Başkanı Yunus Sayın ve Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Abdurrahman Korkut’un düzenlediği dostluk maçında FC Zaza Weilburg ve Genç Demirspor karşı karşıya geldi.

Yoğun kar yağışına rağmen taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maçta kardeşlik rüzgarları eserken maçın sonucu 1-1 sona erdi ve kazanan dostluk oldu. Maç sonunda Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Abdurrahman Korkut, Zaza Weilburg Futbol Kulübü Ramazan Yıldız’a plaket takdim ederken program, Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu’nun FC Zaza Weilburg kulübü onuruna vermiş olduğu yemek programı ile son buldu.



AS BAŞKAN RAMAZAN YILDIZ:
''Şahsımıza gösterilen ilgiden dolayı GENÇ Halkına şükranlarımızı sunuyorum


Zaza Weilburg Futbol Kulübünün sportif faaliyetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere daha çok önem veren bir kulüp olduğunu ve Zaza kültürünün kardeşlik ruhunu göstermek ve yaşatmak adına da bugün Genç ilçesine geldiklerini ifade eden Zaza Weilburg Futbol Asbaşkanı Ramazan Yıldız, 'Bugün Genç ilçesinde dostlarımızla ve kardeşlerimizle bir araya gelerek kardeşliğimizi pekiştirdik. Bizleri en güzel şekilde ağırlayan tüm herkese yönetim kurulu üyelerim adına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Her şey çok güzeldi ve unutulmaz bir gün geçirdik. Böylesi güzel bir organizasyonu alnımızın akıyla tamamladık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.