Amirallerin açıklamasını gece yarısı yayımlayan ilk isim ortaya çıktı!

Hükümete yakın Avaztürk Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır'dan bomba gibi bir itiraf geldi.

Amirallerin açıklamasını gece yarısı yayımlayan ilk isim ortaya çıktı!

 

Çakır, açıklamayı ilk kendi sitesinde yayımlandığını, imzalamayan isimler tarafından kendisine yollandığını söyledi. Çakır, açıklamasının ardından ifadeye çağrıldı.

104 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve takkeli amiral konusuna ilişkin ortak bir açıklama yayınlamıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise 104 emekli amiralin açıklaması ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. 10 emekli amiralin gözaltına alındığı olayda, 4 emekli amiral ise yaş durumları nedeniyle ifadeye çağrılmıştı.

Emekli amiraller Perşembe gününe kadar gözaltında tutulacak. Açıklama ile ilgili en çok tartışılan konuların başında yapıldığı saat gelmişti, gece yarısı yayımlandığı iddia edilmişti. Ancak, emekli amirallerin açıklamayı o saatte değil Pazartesi gündüz yapacağı öğrenildi.

Hükümete yakın Avaztürk Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır'dan bomba gibi bir itiraf geldi. Çakır, açıklamayı ilke kendi sitesinde yayımlandığını söyledi. Çakır Twitter hesabından, "Amirallerinizin imza teklifini reddeden vatanseverler o metni bana 23:10 gibi ulaştırdı. Ve metni 23:27'de AVAZTÜRK'e ben yükledim. Saat 23:40 civarı da haberi aktif edip 23:51'de sosyal medyadan paylaştım" ifadelerini kullandı.



İFADEYE ÇAĞRILDI

Bu tartışmaların ardından Çakır ifadeye çağrıldığını açıkladı. Çakır Twitter hesabından, "Muhtıracı amiraller soruşturması kapsamında ifade vermek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın talimatıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne davet edildim, oraya gidiyorum dostlar..." dedi.