Asrın felaketinden sonra Gayrimenkul Yatırımcısının Gözü, Avrupa'ya açılan kapı Trakya'da

İstanbul’un her geçen gün büyümesi, mega kentte arazi ve konut sorununa yol açarken, inşaat maliyetlerindeki artışlar ve konut stokunun yetersiz olması ile birlikte kira fiyatlarını da yükseltti.

Asrın felaketinden sonra Gayrimenkul Yatırımcısının Gözü, Avrupa'ya açılan kapı Trakya'da

HABER : HİKMET AYDOĞAN (Tercüman)


İstanbul’un her geçen gün büyümesi, mega kentte arazi ve konut sorununa yol açarken, inşaat maliyetlerindeki artışlar ve konut stokunun yetersiz olması ile birlikte kira fiyatlarını da yükseltti.

Bu durumların etkisi ve son yaşanan asrın felaketi ile birlikte, konut stok ve niteliği, olası İstanbul depremi gibi konular da gündeme gelmeye başlayınca özellikle yatırımcılar yönünü Trakya’ya çevirdi.


Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olan bölge, ticari ve arazi gayrimenkul anlamında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yatırımcının yüzünü güldürmeye devam edecek.

Trakya’da arsa satışlarına olan yüksek ilginin popülaritesini hiçbir dönem yitirmiyor. Bu alandaki yatırımlar kârlılık oranını hep yükseltiyor.  Son dönemde İstanbul dışında gelişim potansiyeli gösteren Marmara Bölgesi'ndeki diğer illerde yer alan arsalara da talep artıyor.  Gözde yatırım merkezlerimizden Kocaeli’nin de dolmasıyla birlikte gözler şimdi Trakya’ya çevrildi. Yunanistan ve Bulgaristan gibi Avrupa Birliği üyesi iki ülkeye karayolu ve demiryoluyla açılan Trakya Bölgesi son yıllarda yatırımcıların gözdesi haline geldi.



TRAKYA KAZANDIRIYOR

Geçmişten günümüze yatırımcısına hep kazandıran Trakya, jeopolitik konumunun yanı sıra üç denize eşit mesafede olması, doğal güzelliklere ve verimli topraklara sahip olması, gelişmiş karayolu ağının bulunması gibi özellikleri sayesinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yatırımcının yüzünü güldürmeye devam edeceğe benziyor.

Öz Engin Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Engin Demirbağ, Trakya bölgesinin ticari fabrika depo ve arazi yatırımcılarına son iki senede 1’e 10 kazandırdığını belirtti.



“NE ALTIN, NE DÖVİZ, NE BORSA. ŞU AN EN KARLI YATIRIM ARSA”

Başta Kırklareli, Tekirdağ olmak üzere bölgede ticari kullanım amacıyla ve yatırımlık arazi alanların hep kazandığına dikkat çeken Engin Demirbağ şunları söyledi:

“Başta İstanbul ve onun batı sınırındaki Trakya bölgemiz, devletimizin son on yıldaki dev projeleri hayata geçirmesiyle beklenen ve planlanandan da çok daha fazla rantabl hale geldi. Planlı ve model projelerle her geçen gün daha da değerlenen Trakya, 1915 Çanakkale Köprüsü, büyük sanayi bölgeleri, deniz limanı ve daha birçok devlet destekli yatırımla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Trakya bugüne dek yatırımcısına daima kazandırdı, bundan sonra da kazandırmaya devam edecek. İstanbul’a göre çok ucuz kalan bölge, her bütçeye uygun yatırımcıya önümüzdeki kısa ve uzun vadede yüksek kazanç sağlayacaktır.”

Konut ve kira fiyatlarındaki artışın, pandemi sonrası başladığına dikkat çeken  Demirbağ, “Özellikle pandemi sonrası daire fiyatlarının bir anda tavan yaptığı gibi arazi, tarla, fabrika, dükkan gibi ticari mülklerde de yatırımcısına kazandıracak. Metrekare fiyatının 70 bin TL’yi aştığı arsalar var. Şu an bölgedeki en kârlı yatırım arsa.

Pandemi ve depremler sonrasında arsa, tarla, çiftlik arazisi Türkiye'ye olan ilgi arttı. Özellikle Tekirdağ, Kırklareli'nden yoğun talep alıyoruz. İnsanlarımız doğa ile köy yaşamı havasını seviyor.

Burada yeni satışa çıkardığımız 1000 metrekarelik bir arsanın fiyatı 45 bin TL den başlıyor. Daha uygun fiyata arsa bulabilirim umuduyla bekleyen bütün yatırımcılar keşke o gün o fiyata alsaydım diyecek. Örneklerini son iki yılda çok yaşadık” diye konuştu.