Atatürk'ün ve 18 şehidin isimleri Şehitlik Anıtı'ndan kaldırıldı!

Samsun'da belediyenin yenilediği Şehitlik Anıtı'nda Atatürk ve 18 silah arkadaşı ile Dumlupınar Denizaltısı Gemisi'nde şehit düşen askerlerin isimlerinin yazılı olduğu levhalar kaldırıldı.

Atatürk'ün ve 18 şehidin isimleri Şehitlik Anıtı'ndan kaldırıldı!


a36c1478-f37e-41fd-b515-7ffeaa509c43.jpegSamsun'da büyükşehir belediyesinin yenilediği Şehitlik Anıtı'nda bulunan Atatürk ve Samsun'a çıktığı 18 silah arkadaşının isminin bulunduğu levha kaldırıldı. Bakımı ve onarımı tamamlandıktan sonra Şehitlik Anıtı'ndaki bayrak ve yazılar  tekrar yerine konulmadı. Şehit yakını Ayhan Hamlı, sosyal medya hesabından tepki göstererek levhanın neden yerine konulmadığını sordu.

Şehit yakını Ayhan Hamlı 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde 1992 yılında şehit olan kardeşi Astsubay İstihkam Teknisyen Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı’nın mezar ziyaretinde 2 levhanın yerinde olmadığını görünce sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

“HANGİ DÜŞÜNCEYLE ÇIKARILDI?”

Ayhan Hamlı, levhaların yaklaşık 4 ay önce kaldırıldığını ve yetkililer uyardığını ancak dikkate alınmadığını ileri sürerek, “Hangi nedenle, hangi düşünceyle, kim neden böyle bir karar aldı, yada kim neden bu levhaları gereksiz buldu. Bunların hiç birisini bilmiyoruz ama bu iki levha hala yerlerine konulmadı. O iki levhanın şehitler anıtındaki yerlerine neden konulmayacağını ya da ne zaman yerlerine konulacağı bilgisini kamuoyuna açıklamak çok mu zor? Anıtın bakım ve onarımı yapılalı aradan geçen bu kadar uzun zamana rağmen bu iki küçük levhanın yerlerinde olmamasından hiç kimse rahatsızlık duymuyor mu?” diyerek tepki gösterdi.