Başkan Barak’tan Öğretmenler Günü mesajı

Ulusal Basın Birliği (UBB) Genel Başkanı Gazeteci-Yazar Yıldıray Deniz Barak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında "Öğretmenlerimiz, kutsal bir vazifenin ana temsilcileridir." dedi.

Başkan Barak’tan Öğretmenler Günü mesajı


U
BB Genel Başkanı Gazeteci-Yazar Yıldıray Deniz Barak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  

Başkan Barak mesajında; "24 Kasım tarihi, yaşamın en müstesna mesleğini icra eden öğretmenlerimize saygı ve vefa günüdür; çünkü aile ve millet olma kavramlarının öğretilmesini öğretmenlerimiz sağlamaktadır.

Öğretmen; kucaklayıcı, özverili ve insan haklarına saygılıdır. Topluma güven veren,insan sevgisini öğreten ve aşılayan, hayatı tüm yönleri ile anlatmaya çalışan öğretmenlerimiz, kutsal bir vazifenin ana temsilcileridir.

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” diyerek öğretmenlerimize büyük sorumluluklar yüklemektedir.

Öğretmenlerimiz, çağdaş uygarlığın ötesine taşıyacak yeni nesiller yetiştirme çabalarını sürdürmektedir.

Bu anlamlı günde tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyorum.

Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş ve mesleği başında şehit olmuş bütün öğretmen ve eğitimcilerimizi de rahmetle ve minnetle anıyorum." dedi.