Bir 'Anız' faciası daha! Hayvanlarını kurtarmak isterken korkunç ölüm

Yangın yerine yakın mesafede ağılı bulunan köylülerden Yahya Özlü (77),buradan hayvanlarını çıkararak uzaklaştırdı.

Bir 'Anız' faciası daha! Hayvanlarını kurtarmak isterken korkunç ölüm
Çanakkale, Yangın

Özellikle tahıl ürünlerinin hasat sonrası tarlada kalan köklü saplarının kaldırılması için başvurulan tehlike olan 'anız yakma' bir kişinin daha canına mal oldu. Toprak ve bölgedeki canlıları tehdit ettiği için uzmanların sürekli uyardığı anız yangınlarından biri Çanakkale'de meydana geldi. Yangın yerine yakın mesafede ağılı bulunan köylülerden Yahya Özlü (77),buradan hayvanlarını çıkararak uzaklaştırdı. Bu sırada Özlü'nün üzerine yangında kopan yüksek gerilim hattı düştü. Yaşlı adam feci şekilde can verdi. 

CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ DE TEHDİT EDİYOR
Hem ülke hem çiftçi ekonomisini baltalayan anız yakımı, diğer taraftan bölgedeki insanların can ve mal güvenliğini de tehdit ediyor. Zira geçen yıl kasım ayında Isparta'da evinin önünde anız yakmak isteyen 92 yaşındaki Münire Gülbeyaz, ateş yaktığı esnada alevlerin arasında kalıp, yanarak can vermişti. Bu olaydan iki ay önce de Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, arazide başlayan anız yangını yediemin deposuna sıçramış, araçlar hurdaya dönmüştü. Sadece yaşanan bu iki olay bile tehlikenin boyutunu gözler önüne sererken, anız yangınlarının her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ
Bölgeden geçen yüksek gerilim hattında bulunan tellerden biri, yangın nedeniyle koparak Özlü'nün üzerine düştü. Akıma kapılmasının ardından yanarak yaşamını yitiren Özlü'nün cesedi, Ezine Devlet Hastanesi morguna gönderildi.