Çetin Doğan ile Çevik Bir tutuklandı!

28 Şubat davasında cezası kesinleşen ve hakkında yakalama kararı verilen emekli generaller Çetin Doğan ile Çevik Bir, tutuklanarak Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü

Çetin Doğan ile Çevik Bir tutuklandı!

Çetin Doğan ile Çevik Bir tutuklandı!
Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinden korumaları eşliğinde çıkan Doğan, Bitez Mahallesi'ndeki Bodrum Adliyesine gitti. Doğan'ın korumaları eşliğinde adliyenin ön kapısından girdiği görüldü. Adliyedeki işlemlerinin ardından polis ekiplerince teslim alınan Doğan, Bodrum Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Doğan, Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edilmek üzere polis nezaretinde hastaneden ayrıldı.

Öte yandan hakkında tutuklama kararı olan emekli Orgenerak Çevik Bir'in de Bodrum'dan İstanbul'a gitmek üzereyken Milas'ta polis ekiplerince gözaltına alındığı, işlemleri için Milas Adliyesine sevk edildiği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generaller Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi hakkındaki mahkumiyet kararının kesinleşmesi üzerine haklarında yakalama kararı vermişti.Öte yandan Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada karara tepki gösterdi. Ersöz ardı ardına yaptığı 2 paylaşımda; "Ne Balyoz Davası’nda ne de 28 Şubat Davası’nda yaşanan hukuksuzluklara boyun eğdi Çetin Doğan. Sağlık sorunlarına karşın infaza yönelik yakalama kararının gereği için de Bodrum Adliyesi’nde şuan. Birileri gibi kaçmadı, göçmedi! Bu karardan ileride biz değil, sizler utanacaksınız! 84 yaşındaki Çetin Doğan, Bodrum Adliyesi’ndeki işlemlerinin ardından, Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmek üzere polis nezaretinde yola çıktı. Bodrum Devlet Hastanesi’nda yapılacak doktor kontrolü sonrasında infaz başlamış olacak." ifadelerini kullandı.

ÇETİN DOĞAN İLE ÇEVİK BİR TUTUKLANDI


28 Şubat davasında cezası kesinleşen ve hakkında yakalama kararı verilen emekli generaller Çetin Doğan ile Çevik Bir, tutuklanarak Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü.