CNN Türk, 2,5 ay önce ortaya çıkarılan haberi yeniden ‘ortaya çıkardı'

CNN Türk, 4 Şubat’ta ortaya çıkan ve bir suçlunun polise rüşvet teklif ettiği anlara ilişkin ses kayıtlarının bulunduğu haberi, yeniden ‘ortaya çıkardı’. Kanalın İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, canlı yayında olayı büyük bir heyecanla ‘özel haber’ olarak duyurdu.

CNN Türk, 2,5 ay önce ortaya çıkarılan haberi yeniden ‘ortaya çıkardı'

CNN Türk, 2,5 ay önce ortaya çıkarılan haberi yeniden ‘ortaya çıkardı’

MEDYA SERVİSİ

Demirören Medya bünyesindeki CNN Türk’te, yaklaşık 2,5 ay önce ortaya çıkarılan haber, özel haber olarak yeniden izleyiciye sunuldu.

Darıca’da birçok suçtan aranan ve hakkında 31 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Orhan K. adlı şahıs, kendisini gözaltına alan polislere ekip otosu içerisinde, “Terörist değilim” diyerek 300 bin lira nakit ve 400 bin lira değerindeki teknesini rüşvet olarak teklif etti. Polislere, rüşveti kabul etmedikleri için altın hediye edildi.

Olayı anlatan haberler ilk olarak 29 Ocak’ta ajanslar tarafından servis edilirken, rüşvet teklifi anına ilişkin ses kayıtlarına 4 Şubat’ta birçok medya organında yer verildi.

CNN Türk ise “Özel Haber... Polise rüşvet teklifinin ses kayıtları ortaya çıktı” ifadeleriyle olayı bugün yeniden ‘ortaya çıkardı’.


Programın sunucusu Uğur Önver, “Rüşvetin belgesi olur mu? Olur, bal gibi de olur” diyerek haberi anons ederken, haberi anlatmak için programa katılan CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, sık sık rüşveti kabul etmeyen polislere övgüde bulundu. “Polis şerefli bir meslektir. İşte bunu anlatan güzel bir olay” diyen Uludağ, olayı yaklaşık 5 dakika boyunca ‘yeni haber’ gibi anlattı.