Etiket: artış

Memur Ve Emeklinin Zam Oranı Belli Oldu

Temmuz ayına ait enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından; memur, memur emeklisi, SGK, Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı oranı ile iş yerlerine özel kira artış oranlarını da belirledi.

Yoksul hane sayısında bir yılda büyük artış

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından geçen yıl tanıtılan Türkiye Aile Desteği Programı kapsamında 2022 yılı Haziran ayında 2.5 milyon haneye yardım edildi. Bu yıl haziranda ise sayı bir milyon artarak 3.5 milyon haneye yükseldi.

Yurt dışına çıkmak isteyenlerin sayısında rekor artış

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı'nın vize başvurularında yaşanan sıkıntılar konusundaki açıklamalarını değerlendirdi. Çakırözer, "İnsanımız akın akın Türkiye’den kaçıyor. Bu rakamlar inanılır gibi değil. İki yıl öncesine göre yüzde 250 artarak, tam üç buçuk katına ulaşmış" dedi.

Doğalgaz ve elektriği kesilen abone sayısında büyük artış

2021 yılında 425 bin 751, 2022 yılının mayıs ayı sonuna kadar da 182 bin 56 olmak üzere toplam 607 bin 807 abonenin borcundan dolayı elektriği kesildi.

Enflasyonda büyük artış..

ENAG ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. ENAG'a göre enflasyon ekim akında yüzde 7.18 arttı, enflasyonda yıllık artış ise yüzde 185.34 oldu. TÜİK'e göre ise ekim ayında tüketici fiyatlarındaki aylık artış yüzde 3.54 olurken yıllık enflasyon 85.5'e çıktı.

Hint mutantı yayılırsa vakalarda büyük artış olabilir!

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Bu mutant ülkemizde de yayılırsa ve 2 ay sonra eğer aşılamada yeterli temini sağlayamazsak tekrar bir vaka patlamasıyla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Veri Sahibi, işbu KVKK Politikası ile kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin olarak aydınlatılmış olduğunu ve kişisel verilerinin burada belirtilen şekilde kullanımına muvafakat ettiğini beyan eder.