Etiket: 'kanser

Kanser ilacında mahkemeden emsal karar: SGK akıllı ilacı...

Cilt kanseri hastası Özkan Özcan tedavisi için gerekli olan ve her kürü 44 bin TL değerindeki akıllı ilacı karşılaması için SGK'ya dava açtı. Mahkemeden emsal niteliğinde ara karar çıktı.

Kanser hastalarının ilaçlara erişimi zorlaşıyor

Kanser hastaları, tedaviye giden yolun her aşamasında ekonomik zorluklarla karşılaşıyor. İlaç temininde yaşanan sorunların giderek artması, kanser hastalarının tedavisinde sıkıntılara neden oluyor.

Türkler Küba’da Kanser Aşısı İçin Sıraya Girdi

Küba’nın sağlık devrimi ABD’nin bu alanda ülkeye ambargoyu kaldırmasına yol açarken ülkenin sağlık turizminde de ciddi bir hareketlilik yarattı. Eski Küba Büyükelçi Yardımcısı Gökhan Eşeli, kurduğu Momentum Cuba şirketi ile Türkiye’den hastaların Küba’da tedavi görme imkanına ulaşmasına aracılık ediyor. Küba’nın akciğer kanseri...

Cihaz sayısı yetersiz: Kanser tedavileri aksayabilir

Ülkede son 5 yıldır kanser istatistikleri açıklanmıyor. DSÖ’nün 2020 yılı verilerine göre, Türkiye’de 233 bin yeni kanser vakası görüldü. Hastaların tedavisinde önemli bir yeri olan radyoterapi cihazlarının sayısı yetersiz. Bu durum bazı merkezlerde tedaviyi aksatabiliyor.

Mahkemeden kanser ilacı parası için karar

İzmir'de yaşayan ve bir süredir yumurtalık kanseri tedavisi gören 3 çocuk annesi D.C. (67), kutusu 56 bin TL olan ve ayda 1,5 kutu kullanması gereken akıllı ilacı SGK karşılamayınca İzmir 1'inci İş Mahkemesi'nden tedbir kararı aldırdı. Mahkeme dava süresince söz konusu ilacın, SGK tarafından ödenmesine hükmetti.

Koronavirüsün 'kanser hücreleri'ne etkisi ortaya çıktı

3 yıl önce tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19'un kanser hücreleri üzerinde yeni bir etkisi daha ortaya çıktı. Çukurova Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre Covid-19, kanser hücrelerinin yayılımını hızlandırıyor.

SGK kanser hastalarına resmen 'ölün' dedi

Kanser veya nadir hastalıklara yakalanmış yüzlerce kişi, SGK’nın uygulaması nedeniyle kelimenin tam anlamıyla hayati öneme sahip ilaçlarına en az iki ay ulaşamıyor. Mahkeme kararlarını tanımayan SGK ancak Anayasa Mahkemesi zoruyla ilacın parasını ödüyor.

Bilim insanları, 50 kanser türünü doğru tespit eden kan...

Bilim insanları, 50’den fazla kanser türünü kan örneğinden tespit eden yeni bir kan testi üzerinde yaptıkları ‘doğrulama analiz çalışmasının’ sonuçlarını açıkladı. İngiltere ulusal sağlık hizmetlerinin pilot uygulama yaptığı kan testinin piyasaya sürülecek doğrulukta kanda kanser tipini ve kaynağını ‘belirti ortaya çıkmadan önce’...

Veri Sahibi, işbu KVKK Politikası ile kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin olarak aydınlatılmış olduğunu ve kişisel verilerinin burada belirtilen şekilde kullanımına muvafakat ettiğini beyan eder.