Hint mutantı yayılırsa vakalarda büyük artış olabilir!

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Bu mutant ülkemizde de yayılırsa ve 2 ay sonra eğer aşılamada yeterli temini sağlayamazsak tekrar bir vaka patlamasıyla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Hint mutantı yayılırsa vakalarda büyük artış olabilir!

 

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, Türkiye’de de tespit edilen Hindistan mutasyonunun yayılması durumunda 2 ay sonra yeniden bir vaka patlaması yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da 5 kişide Hindistan mutasyonu görüldüğünü açıklamıştı. Doç. Dr. Savaşçı, Hindistan’daki bilim insanlarıyla görüştüklerini belirterek, “Hindistan’daki bilim insanları çok ağır semptomların olduğunu, diğer mutasyonlara göre daha bulaşıcı ve daha öldürücü olduğunun tespit edildiğini belirtti. Bizim gözümüz korktu açıkçası. Hindistan mutasyonunun diğer mutantlardan farkı, vücudun savunma hücrelerinden kaçabilme yeteneğine kavuşması” diye konuştu.

"EN BÜYÜK SİLAHIMIZ AŞI"

Hindistan mutantının 17 ülkeye yayıldığını söyleyen Savaşçı, “Bu mutant ülkemizde de yayılırsa ve 2 ay sonra eğer aşılamada yeterli temini sağlayamazsak tekrar bir vaka patlamasıyla karşı karşıya kalabiliriz. Şu an en büyük silahımız aşı” ifadelerini kullandı.