Kadın Gazeteciye Tekme Tokat Gözaltı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, polis müdahaleleri gölgesinde kutlanıyor. Taksim ve Maltepe'de polis müdahalesi yaşandı. Emniyet, gazetecilere de çok sert müdahalede bulundu.1 Mayıs’ta Taksim ve Beşiktaş’ta haber takibi yapan gazetecilere müdahale ediliyor. Zeynep Kuray darp edilerek gözaltına alındı. Sultan Eylem Keleş, Gencer Keten, Bülent Kılıç ve Hazar Dost darp edildi.

Kadın Gazeteciye Tekme Tokat Gözaltı


İ
stanbul’da 1 Mayıs'ta Taksim’e çıkan tüm sokak başlarına yerleştirilen polis ve bariyerlerle geçişler yasaklandı. Gözaltılar sabahın erken saatlerinde başladı.

Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruba yönelik polisin Beşiktaş'taki müdahalesini takip eden gazeteci Zeynep Kuray gazeteci olduğunu söylemesine rağmen darp edilerek gözaltına alındı.

DİSK Basın-İş, gazeteciler Sultan Eylem Keleş ve Gencer Keten'in de darp edildiğini aktardı.

Diğer gazeteciler ise alandan uzaklaştırıldı.

Taksim’e yürüyen Öğrenci Kolektifleri ve Üniversiteli Feminist Kolektif üyeleri Ergenekon Caddesi’nde gözaltına alındı. Elmadağ’dan Taksim’e yürüyen İnşaat-İş ve DİSK/Enerji-Sen üye ve yöneticilerine de polis engel oldu.

1-mayis-gozalti.jpg

Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, kurucu Genel Başkanı Kamil Kartal ve İnşaat-İş üyeleri gözaltına alındı.

Beşiktaş'ta 30 gözaltı

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı için Beşiktaş’tan Taksim’e çıkmak isterken polis müdahalesiyle karşılaştı. Barbaros Bulvarı’nda yapılan müdahalede 30’a yakın kişi gözaltına alındı.

taksim-1-mayis.jpg

“Gitmedik Buradayız, Yaşasın 1 Mayıs” pankartı açarak Elmadağ tarafından Taksim’e yürüyen Mücadele Birliği üyeleri de polis tarafından gözaltına alındı.

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen İnşaat-İş ve Enerji-Sen üyeleri Divan Otel önünde darp edilerek gözaltına alındı.

taksim-1-mayis1.jpg

taksim1.jpgİnşaat-İş Sendikası’nın Twitter hesabından paylaştığına göre, iki sendikadan toplam beş kişi gözaltına alındı. Mücadele Birliği üyeleri, Delal Erol ve Cemal Kara da gözaltına alındı.

Maltepe'de de gözaltılar var

Maltepe'de resmi 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı miting alanına yürüyen gruba polis, müdahale etti. Gruptakiler gözaltına alındı.

maltepe039de-polis-mudahalesi-1760-dhaphoto3.jpg

Yola Çıkacaklar Dikkat! Bugün Bu Yollar Kapalı    Yola Çıkacaklar Dikkat! Bugün Bu Yollar Kapalı

Gazeteciler de hedefte

Polisin 1 Mayıs müdahalelerinden gazeteciler de nasibini aldı. Beşiktaş'ta haber takibi yapan gazeteciler gözaltına alındı. Gazeteci Zeynep Kuray, darp edilerek gözaltına alındı. Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan yapılan açıklamada, "1 Mayıs’ta Taksim ve Beşiktaş’ta haber takibi yapan gazetecilere müdahale ediliyor. Zeynep Kuray darp edilerek gözaltına alındı. Sultan Eylem Keleş, Gencer Keten, Bülent Kılıç ve Hazar Dost darp edildi. Gözaltıları serbest bırakın, gazetecileri engellemekten vazgeçin!" ifadelerine yer verildi.

Gaziantep'teki kutlamalarda Memleket Partililer ile CHP'liler arasında kavga
Gaziantep'te 1 Mayıs kutlamalarının sonunda Memleket Partili ve CHP'li 2 grup arasında partilerine ait bayrakların birbirlerinin önüne geçtiği iddiasıyla tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede tekme- tokat kavgaya dönüştü. Gerginlik, görevli polislerin araya girmesiyle sonlandırıldı.

gaziantepteki-kutlamalarda-memleket-partililer-ile-chpliler-arasinda-kavga-4527-dhaphoto2-1.jpg