Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi ve ODTÜ'lülere çağrı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Boğaziçi Üniversitesi ve ODTÜ öğrencilerine seslendi.

Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi ve ODTÜ'lülere çağrı


Her sene olduğu gibi yılın bu zamanı üniversitelerde mezuniyet heyecanı yaşanırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ODTÜ'ye getirilen mezuniyet töreni yasağına tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Sarayın kayyum rektörleri; bu haksız, hukuksuz, vicdansız tutumlarınızdan vazgeçin. Öğrencilere şiddet, baskı uygulamayın. Bakın, yapmayın bunu" ifadelerini kullanarak uyardı.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sarayın kayyum rektörleri gençlerin mezuniyet törenlerini iptal ediyor. Boğaziçi ve ODTÜ öğrencileri, aileleriyle birlikte okullarının geleneksel mekanlarında törene katılmalıdır. Bu kararı vermeleri halinde, ben ve milletvekillerimiz onları alkışlamak için orada olacağız.

Kimse evlatlarımızın mezuniyet törenini çalamaz. Ayrıca öğrenciler kendi mekanlarında, okuldan bağımsız bir organizasyon yapmak isterlerse, her türlü lojistik desteği vermeye de hazırız.

Sarayın kayyum rektörleri; bu haksız, hukuksuz, vicdansız tutumlarınızdan vazgeçin. Öğrencilere şiddet, baskı uygulamayın. Bakın, yapmayın bunu!



NE OLMUŞTU?

Her yıl Devrim Stadı’nda yapılan ve özellikle siyasi ve mizahi içerikli mezuniyet pankartları ile gündeme gelen mezuniyet törenine ODTÜ Rektörlüğü 'izin' vermedi. Öğrencilere gönderilen ve “Devrim” adı dahi kullanılmayan iletide, “Devrim’in protesto alanına çevrileceği yönünde bilgi alındığı” iddia edildi.

Salgın nedeniyle Devrim Stadı’nda 2 yıldır düzenlenmeyen mezuniyet törenine ODTÜ Rektörlüğü'nden izin çıkmadı.

Rektörlükten öğrencilere gönderilen ve “Devrim” adı dahi kullanılmayan iletide, “Son dönemlerde farklı grupların gerçekleştirdikleri izinsiz toplantı ve eylemlerle farklı, yanlı ve yanlış bir gündem oluşturma veya üniversiteyi çeşitli gruplaşmaların merkezi haline getirme çabasının belirgin bir şekilde görüldüğü” savunularak, “Diploma törenimizin planlanması sırasında, bu kapsamdaki olumsuz çabaların, Stadyum’da düzenlenmesi planlanan bir törende gruplaşmalara neden olabileceği ve farklı grupların tören alanımızı kendi amaçları doğrultusunda bir protesto alanına çevireceği yönünde bilgiler almış bulunuyoruz” denildi.