Ordu Mesudiye Gazetesi 31 yaşında

1991 yılında kurulmuş olup Türkiye’nin her ili ve 12 ayrı ülke de aboneleri bulunan Ordu Mesudiye Gazetesi, 30’uncu yılı geride bırakarak 31 yaşına girdi. Yerel bir gazetenin 31’inci yayın yılına ulaşabilmesinin, Ordu yöresi insanlarının yerel basınına sahip çıktıklarının çok önemli bir göstergesi olduğunu belirten Genel Yayın Yönetmeni Sefai Uzunyurt, “Aksi taktirde bu gazete ve Ordu’nun diğer yerel basını varlıklarını sürdüremezdi” diyerek, ayrıca 81 ilin tamamında yaşayan herkesi, kendi yöresinin yerel basınına destek olmaya davet etti.

Ordu Mesudiye Gazetesi 31 yaşında


Türkiye’nin her ili ve 12 ayrı ülke de aboneleri bulunan Ordu Mesudiye Gazetesi 30’uncu yılı geride bırakarak yayıncılıkta 31 yaşına girdi. Gazetenin Kurucusu Genel Yayın Yönetmeni Sefai Uzunyurt, Gazetenin bugünlere gelmesinde emeği geçen muhabir, yazar, temsilci ve abonelerine teşekkür ederek, “Bu Gazetenin başarısına çok çalışma, özveri işini sevme kaynaklık etmiştir.  Gazete, abonelerinin ve Gönüllü Temsilcilerinin eseridir dedi.

Uzunyurt yaptığı açıklamada, “Hiç abonesi yokken kendisine ve içinden çıktığı toplumuna duyduğu güvenle 1991 yılında yayın hayatına başlayan Ordu Mesudiye gazetesi bir demir ustasının çeliğe su vermedeki mahareti, gösterdiği sabır gibi bıkmadan, yılmadan ayları senelere yılları çeyrek asra ekleye ekleye 31’inci yayın yılına erişti.

Böylece Ordu Mesudiye gazetesi 81 il ve 12 ayrı dünya ülkesinde Ordu’nun Karadeniz’in sesi, bir markası olmayı başardı.

‘Bir Ekmek Bir de Ordu Mesudiye gazetesi’ diyerek 30 yıldan beri ne ekmeğinden ne de Gazetesinden vazgeçmeyen abonelerimizin, 31’inci yılda da desteklerinden vazgeçmeyerek bu gazeteyi yaşatacaklarına inanıyoruz. İnancımızın kaynağı bir slogana değil, geride kalan 30 yılın gerçeklerine dayanmaktadır.

Toplum içinde konuşurken, ‘Ben memleketime çok düşkünüm, elimden ne gelirse yapmaktan çekinmem’ diye söyleyip,  ömründe  bir kere bile şehrinin yerel gazetelerinden hiçbirisine  abone olmamış ama ilini ve ilçesini sözde çok seven  kişilere  hatırlatmak gerekir. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Yerel gazetelerimizi yaşatanlar, sözle seviyorum diyenler değil, fedakar abonelerimizdir.

Ordu Mesudiye Gazetesinin 31’inci yayın yılına ulaşabilmesi Ordu yöresi insanlarının yerel basına sahip çıktıklarının çok önemli bir göstergesidir. Aksi taktirde bu gazete ve Ordu’nun diğer yerel basını varlıklarını sürdüremezdi” diyerek, 81 ilin tamamında yaşayan herkesi, kendi yöresinin yerel basınına destek olmaya davet etti.