'Sansür' yasasının altından Araplara peşkeş çıktı

AKP ve MHP'nin "ortak" çalışması ile TBMM'ye gelen 'sansür' yasasının perde arkasını CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ifşa etti. Karabat yasayı, AKP'nin ekonomiyi az da olsa düzeltmek için kamunun kalan mallarını körfez ülkelerine satmanın ilk adımı olarak yorumladı. Karabat Cumhuriyet tarihinin en ağır sansürünün hayata geçeceğini belirterek, "Türkiye Varlık Fonu’nun elinde kalan son şirketler Körfez ülkelerine değerinin oldukça altında devredilecek." dedi.

'Sansür' yasasının altından Araplara peşkeş çıktı


Sosyal medya yasası” olarak bilinen ve bolca “sansür” içeren Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi AKP ve MHP milletvekillerinin ortak imzası ile TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Her ne kadar “dezenformasyonla mücadele” adı altında böyle bir kanun teklifi sunulsa da teklifin arka planı Türkiye'nin geleceği adına korkuttu.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat 'sansür' yasasının arka planını ifşa etti. Twitter hesabından bir tweet dizisi paylaşan Karabat, yasanın Cumhuriyet tarihinin en ağır sansür girişimi olduğunu söyledi.

Karabat yasa ile birlikte Türkiye Varlık Fonu'ndaki şirketlerin ve kamu mallarının yok pahasına satılacağını belirterek şu paylaşımları yaptı:

VATANIN SATIŞINA SANSÜR!

1) Ülke ekonomisini büyük bir krize sürükleyen AKP, son çare para bulmak için kamu kurumlarının satışını hızlandırmaya çalışıyor.
Bunlar eleştirilmesin diye Cumhuriyet tarihinin en ağır sansür uygulamalarını hayata geçiriyor.

2) Yeni yasa teklifine göre, halkı endişeye sürüklediği bahanesiyle haber yazan ve yorum yapanlara 1-3 yıl arasında hapis cezası verilecek.

Bu yasa neden apar topar hazırlandı?


Acaba Körfez ülkeleri ile pazarlıkta sona gelindiği için mi?

3) Daha önce Birleşik Arap Emirlikleri devletinin fon yöneticisi ne demişti? “Zayıf TL büyük yatırım fırsatı. Türkiye'de alım yapmak için harika bir zaman.”
Suudi Arabistan’daki yetkililer de benzer görüşe sahip.
Şimdi duyuyoruz ki anlaşmada sona gelindi.

4) Türkiye Varlık Fonu’nun elinde kalan son şirketler Körfez ülkelerine değerinin oldukça altında devredilecek. AKP de oradan gelecek 5-10 milyar dolarla ömrünü uzatma planları yapıyor.

5) Bu anlaşmalarda Türkiye’nin çok ağır tavizler vereceği kulislerde konuşuluyor. İşte bu yüzden sansür yasası apar topar hazırlandı.

Yalnız bu da değil. Enflasyona endeksli bono gibi yeni uygulamaların da ekonomiye vereceği zararın duyulması istenmiyor.

6) AKP, yaşanan ekonomik krizi tamamen yurtdışına bağlamak istiyor. Halkın yakın gelecekte başına gelecek iktisadi buhranın öğrenmesi gerekiyor. Bunu anlatacak olan gazeteciler, ekonomistler, siyasetçiler sindirilmeye çalışılıyor.

7) Nasıl ki İstanbul’da yeni havalimanını yapanlara Atatürk Havalimanı’nın kapatılacağı sözü verilmişse, aynı şekilde Türkiye’nin varlıklarına çökecek Körfez sermayesine de sansür sözü veriliyor.