Şişli, Teşvikiye halkından hukuksuzluklara karşı direniş çağrısı

Şişli'nin en duyarlı mahallesi Teşvikiye Mahallesi halkı; hak hukuk gözetilmeden bir devlet üniversitesi olan Marmara Üniversitesi arazisi ve içerisinde bulunduğu, ilçenin en büyük yeşil alanlarından biri olan vadi DAP YAPI İnşaat’a Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından satılmasını protesto için basın açıklaması daveti yapıyor.

Şişli, Teşvikiye halkından hukuksuzluklara karşı direniş çağrısı


Şişli'nin en güzide mahallesi Nişantaşı ve Teşvikiye Mahallesi halkı Marmara Üniversitesi'nin arazisi ve içerisindeki yeşil alan hak hukuk gözetilmeden, gerek iktidarın, gerekse Şişli Belediye Başkanının da göz yummasıyla DAP yapı firmasına adeta tepside sunulmuş; belediye tarafından da peşkeş çekilmişti. Nişantaşı ve Teşvikiye Mahallesi halkı uzun zamandır bu hukuksuzluğa karşı mücadele ediyor.

Mahalle sakinleri 22 Nisan saat 13.00 DAP yapı firmasının önünde basın açıklaması yapacaklar.


TEŞVİKİYE MAHALLE HALKINDAN BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI

Mahallemizde hak hukuk gözetilmeden bir devlet üniversitesi olan Marmara Üniversitesi arazisi ve içerisinde bulunduğu, ilçenin en büyük yeşil alanlarından biri olan vadi DAP YAPI İnşaat’a Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından satıldı.

Bu haksızlığı ve kamu-doğa suçunu kabul etmeyen mahalle sakinleri olarak bizler 22 Nisan 13.00’de şimdi DAP YAPI’nın satış ofisi olan gerçek adıyla Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü’nün ana giriş kapısının önünde buluşuyoruz. Yapacağımız basın açıklamasına tüm komşularımızı ve kentini seven tüm İstanbulluları bekliyoruz.

Büyükçiftlik Sokak, Teşvikiye Mahallesi, Şişli