Tam Kapanmada ilk gün: İstanbul'da yoğun trafik

17 günlük tam kapanmanın ilk gününde İstanbul'da bazı yerlerde yoğun trafik oluştu. Köprü giriş çıkışları, Küçükçekmece-Avcılar, Beşiktaş gibi birçok bölgede trafik kilit duruma geldi.

Tam Kapanmada ilk gün: İstanbul'da yoğun trafik


İstanbul'da 17 günlük tam kapanma ilk günden kafaları karıştırdı.

Bazı bölgelerde oluşan trafik yoğunluğu trafiğe takılan vatandaşlara "bu nasıl tam kapanma" dedirtti.

Tam kapanmaya rağmen birçok sektörün işbaşı yapacağı duyurulmuştu. Trafiğin işe gitmek üzere yola düşen vatandaşların denetimlere takılması nedeniyle oluştuğu belirtiliyor. İş yerine ulaşmak isteyen vatandaş gerek kalabalık gerek de denetimlerden ötürü uzun süre trafiğe takıldı. Trafik yoğunluk haritaları ise yüzde 22 seviyelerinde.

İBB otobüsleri doluluk nedeniyle duraklarda yolcu bırakıyor, Metro ise yoğunluk nedeniyle ek sefer düzenleme kararı aldı. 

Kısıtlamanın ilk gününde bu kadar trafik olmasına şaşırdığını söyleyen Mustafa Kara, "Bu sabah kalktığımda dışarının çok sakin olacağını düşünüyordum. Ancak çok yoğun trafik var. Ben Küçükçekmece'den geliyorum orada da bu yoğunluk var. Dün giden yazlıkçıların devamı bu yoğunluğu oluşturuyor diye düşünüyorum. Çünkü bu kadar insanın izin alıp dışarı çıkması mümkün değil. Ben de toplu taşıma kullandım. Şimdi işe gidiyorum. Kısıtlamanın ilk gününde İstanbul'da bu kadar trafik ve yoğunluk olmasına şaşırdım. Akşam eve nasıl giderim diye düşünmeye başladım" dedi.