Sağlık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın el işaretine doktorlardan...

Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Hekimler sizin yüzünüzden gidiyor" eleştirisine eliyle para sayma işareti yaparak yanıt vermesine tepki gösterdi.

Bu da ucuz ilaç turizmi! Akın akın geliyorlar…

Bulgar ve Yunan turistler, kur farkı nedeniyle iğneden ipliğe tüm ihtiyaçlarını Edirne'den karşılarken, reçetesiz ilaç ve takviye gıda ihtiyaçları için de eczanelerde yoğunluk oluşturuyor.Sınır kenti Edirne’de, kur farkı nedeniyle birçok ihtiyaçlarını karşılamak için gelen Bulgar ve Yunan turistler, başta alışveriş merkezleri olmak...

Kanser ilacında mahkemeden emsal karar: SGK akıllı ilacı...

Cilt kanseri hastası Özkan Özcan tedavisi için gerekli olan ve her kürü 44 bin TL değerindeki akıllı ilacı karşılaması için SGK'ya dava açtı. Mahkemeden emsal niteliğinde ara karar çıktı.

Kanser hastalarının ilaçlara erişimi zorlaşıyor

Kanser hastaları, tedaviye giden yolun her aşamasında ekonomik zorluklarla karşılaşıyor. İlaç temininde yaşanan sorunların giderek artması, kanser hastalarının tedavisinde sıkıntılara neden oluyor.

Portakal büyüklüğündeki tümöre başarılı operasyon

Azerbaycanlı hastanın kalp, omurga, nefes borusu, yemek borusu gibi birçok bölgesini etkileyerek şiddetli göğüs ağrısı ile birlikte nefes darlığı ve yemek yemekte zorluk çekmesine yol açan portakal büyüklüğündeki tümör, Samsun'da cerrahların ortak operasyonları ile alındı.

Türkler Küba’da Kanser Aşısı İçin Sıraya Girdi

Küba’nın sağlık devrimi ABD’nin bu alanda ülkeye ambargoyu kaldırmasına yol açarken ülkenin sağlık turizminde de ciddi bir hareketlilik yarattı. Eski Küba Büyükelçi Yardımcısı Gökhan Eşeli, kurduğu Momentum Cuba şirketi ile Türkiye’den hastaların Küba’da tedavi görme imkanına ulaşmasına aracılık ediyor. Küba’nın akciğer kanseri...

Maskeler geri dönüyor! Tarih verildi: Mutasyona uğradı

Koronavirüsün Eris varyantıyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sarhan Sakarya, ''Dünya Sağlık Örgütü; maske, mesafe, hijyen gibi önlemlerin uygulanmasını tavsiye ediyor. Kış aylarını tekrar maskeyle geçireceğimiz anlamı buradan çıkarılabilir'' ifadelerini kullandı.

Halsizliğin Altında Yatan 9 Neden

Toplumun hemen her kesiminde görülebilen halsizlik, yorgunluk ve kırgınlığın yaşam kalitesini olumsuz etkilediğine dikkati çeken İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, halsizliğin altında yatan 9 nedeni açıkladı.

Yeni imar planında GATA’nın ‘sağlık kampusu’ olma özelliği...

Sağlık Bakanlığı’na devredilen GATA’da önce 80 milyon TL bedelle millet bahçesi projesi başlatıldı. Şimdi de askeri hastane arazisine yurt ve üniversite yapılacak.

Kanserde Covid Etkisi: Yaş 15'e İndi!

Dünya Cerrahi Gastroenteroloji ve Onkoloji Derneği Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ender Dulundu, "son yıllarda yapılan çalışmalar, 15 ila 39 yaş grubunda kanser vakalarının yüzde 30 oranında daha fazla görüldüğünü ortaya koyuyor. Covid dönemi sonrasındaki hasta gruplarına baktığımızda, hakikaten genç yaş grubunda kanserlerin...

Kağıthane Devlet Hastanesi, Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kağıthane Devlet Hastanemiz, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanemize taşınarak hizmete devam edecektir" dedi.

Cihaz sayısı yetersiz: Kanser tedavileri aksayabilir

Ülkede son 5 yıldır kanser istatistikleri açıklanmıyor. DSÖ’nün 2020 yılı verilerine göre, Türkiye’de 233 bin yeni kanser vakası görüldü. Hastaların tedavisinde önemli bir yeri olan radyoterapi cihazlarının sayısı yetersiz. Bu durum bazı merkezlerde tedaviyi aksatabiliyor.

Mahkemeden kanser ilacı parası için karar

İzmir'de yaşayan ve bir süredir yumurtalık kanseri tedavisi gören 3 çocuk annesi D.C. (67), kutusu 56 bin TL olan ve ayda 1,5 kutu kullanması gereken akıllı ilacı SGK karşılamayınca İzmir 1'inci İş Mahkemesi'nden tedbir kararı aldırdı. Mahkeme dava süresince söz konusu ilacın, SGK tarafından ödenmesine hükmetti.

Yetkililer uyardı: Çocuğunuzda bu belirtiler varsa sakın...

Son günlerde çocuk yaş grubunda grip ve benzeri hastalıklarda ciddi artış görülmeye başladı. Yaşanan salgın nedeniyle yetkililerden önemli bir uyarı geldi.

Koronavirüsün 'kanser hücreleri'ne etkisi ortaya çıktı

3 yıl önce tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19'un kanser hücreleri üzerinde yeni bir etkisi daha ortaya çıktı. Çukurova Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre Covid-19, kanser hücrelerinin yayılımını hızlandırıyor.

21 belirtiden en az biri varsa nöroloji uzmanına başvurun....

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Mehmet Akif Topçuoğlu, görüldüğünde nöroloji uzmanına başvurulması gereken semptomlar tek tek sıraladı ve uyardı.

Veri Sahibi, işbu KVKK Politikası ile kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin olarak aydınlatılmış olduğunu ve kişisel verilerinin burada belirtilen şekilde kullanımına muvafakat ettiğini beyan eder.