19 Mayıs kutlanıyor: İmamoğlu, Taksim'de düzenlenen törende Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101’nci yıl dönümünde ilk tören Anıtkabir’de yapıldı. İstanbul’da Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı önünde de tören düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu anıta çelenk bıraktı

19 Mayıs kutlanıyor: İmamoğlu, Taksim'de düzenlenen törende Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a geçerek antiemperyalist, tam bağımsızlık mücadelesini başlatmasının 101’inci yıldönümü Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yurtta farklı etkinliklerle kutlanıyor.

19 Mayıs kutlanıyor: İmamoğlu, Taksim'de düzenlenen törende Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başlı spot federasyonları YouTube’dan canlı yayın yaparak turnuva ve yarışmalar düzenliyor.
 
19 Mayıs’ın ilk saatlerinde çeşitli kutlamalar yapıldı. Kırklareli ve Kastamonu’da evlerinin balkonlarına çıkanlar İstiklal Marşı okudu ve egzersiz yaptı. Kastamonu’da bir site bahçesinde konser verildi. Muğla’nın Bodrum ilçesinde, okul gemisiyle açıkta seyre çıkılarak ışık gösteri yapıldı.

İmamoğlu Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koydu: Bir sürecin  sorumlularıyız
Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101’nci yıl dönümünde ilk tören Anıtkabir’de yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aslanlı Yol’dan sosyal mesafeli şekilde yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kasapoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

İstanbul’da Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı önünde de tören düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu anıta çelenk bıraktı.

İmamoğlu, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı -  istanbulgercegi.com


Türkiye’nin dört bir yanından sporcular bugün saat 19.19’da İstiklal Marşı’nı okuyacak, insanlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden onlara eşlik edecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 19 Mayıs dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Koca, Twitter hesabından, “Gençlik, toplum için yeni olan gerçeği görebilme, şartları aşma kabiliyetidir. Bandırma Vapuru’nun Samsun’a vardığı 19 Mayıs 1919’da bu ruha sarıldık. Milli Mücadele’nin fiili başlangıcı, büyük umut gününden ilham alan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.