İYİ Parti Basın Mensuplarını Fişliyor mu?..

İYİ Parti yeni bir uygulama ile basın mensuplarını sorgulatmaya başladı. İl ve ilçelerde yapacağı basın toplantıları için katılım sağlayacak olanların önceden TC Kimlik numaralarını talep etmeye başlaması basın mensupları arasında şaşkınlık yarattı.

İYİ Parti Basın Mensuplarını Fişliyor mu?..


Akşener'den Basın’a İLGİNÇ Uygulama.

İYİ Parti lideri şimdiden basın mensuplarını fişlemeye başladı.

Genel Başkan Akşener’in yapacağı salon toplantısına katılacak olan basın mensuplarını belirlemek için çalışma yapan İyi Parti ilçe başkanları, katılım sağlayacak basın mensuplarının önceden TC Kimlik numaralarını talep etmeye başlaması şaşırttı.
Ülkemizde, başta iktidar partisi AKP- CHP- MHP- ve yüzlerce irili ufaklı partiler toplantılar düzenliyor.

Diğer partiler, asla böyle bir uygulama içerisinde olmazken İYİ Parti’nin uygulaması dikkat çekici.

Yapılan il ilçe kongrelerine veya salon toplantılarına gerek yerel, gerek ulusal basın mensupları davet edilir, katılım sağlamak istediklerinde gider kimliğini ibraz ederek gözlemler, görüntü alır, fotoğraf çeker ve çıkar.

 Kimse TC Kimlik istemez, ayrım yapmaz.

İstanbul ilimiz basının merkezi olarak bilinir ve öyledir de. Genelde siyasi partileri takip eden basın mensuplarını ise neredeyse bütün siyasi parti temsilcileri  tanır, adeta ismini soy ismini ezbere bilir.

İstanbul ilçelerimizden birisi olan Beylikdüzü’ndeki İyi Parti İlçe başkanlığı da ilçede görev yapan bütün basın mensuplarını tanır diye düşünüyorum. Beylikdüzü’nde zamanla oluşturulan gruplardan paylaşımlar da yapılmaktadır.

Beylikdüzü İlçe başkanı Sayın Erol Karapınar isimli genç ve mütevazı bir ilçe başkanı. İlçedeki basın mensuplarını arayarak İYİ Parti liderinin henüz tarihi belli olmayan ileride yapılacak yerel basın mensupları ile toplantı yapacağını iletti.

 Fakat İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yapacağı basın mensupları programı için TC kimlik numaralarını istemesi basın camiasını şaşkına çevirdi.

Akla takılan sorular şuan yanıtsız.

TC Kimlik numaraları hangi amaçla istenmektedir?

TC Kimlik numarasının istenme amacı, kendi basın mensuplarını oluşturmak amaçlı mıdır?

TC Kimlik numaralarından basın mensuplarının hangi parti üyesi olduklarının tespiti mi amaçlanıyor?

TC Kimlik numaraları ile kişinin sabıka kaydımı çıkarılacaktır?
Tehdit oluşturacak basın mensupları mı vardır?
TC Kimlik numarası istenerek toplantıya davet etmekteki gerçek amaç nedir?
Yukarıda sıralı soruların yanıtı neden önceden verilmemektedir?
Her siyasi partinin İlçe başkanları, ilçelerinde bulunan bütün basın mensuplarıyla yaptıkları çalışmaları zamanla paylaştıkları gibi zamanla kendileri de yemekli, basın toplantıları düzenleyerek ilçeleri için vermek istedikleri mesajı vermektedirler.

Hiç bir siyasi parti liderinin uygulamadığı bu uygulama İYİ parti lideri Sayın Akşener tarafından yapılması İstanbul yerel basın mensupları arasında şaşkınlık yaratmıştır...

www.haberpars.com