Şişli İYİ Parti, Mahalle Muhtarları ile kahvaltıda buluştu. '' Şişli’miz iyi yönetilmeyi hak ediyor ''

İYİ Parti Şişli İlçe Başkanlığının düzenlediği Şişli'li ile Şişli'nin sorunlarının ele alındığı organizasyona İYİ Parti Genel Merkez yöneticilerinin yanı sıra İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun da katıldığı kahvaltılı programda muhtarlarla buluştu.

Şişli İYİ Parti,  Mahalle Muhtarları ile kahvaltıda buluştu. '' Şişli’miz iyi yönetilmeyi hak ediyor ''

Point Otel Barbaros’ta gerçekleşen Kahvaltıda İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Erdem, İl Başkanı Buğra Kavuncu, Kurucular Kurulu Üyeleri Ahmet Can Buğday, Erhan Özkan, Nazlı Aspay  Şener, Merkez Danışma Kurulu Üyesi Prof.Dr. Sevil Sargın, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi İlker Hakan Terzioğlu, İl Teşkilat Başkanı Abdullah Şalcı, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Gökay Aras Kıran, İBB Meclis Üyesi Suat Sarı ve İl Yöneticileri, Şişli Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi.

BAŞKAN AHMET ÜNAL; ‘ŞİŞLİ’DE İMAR VE YAPILAŞMA SORUNU VAR’

Programda açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Ünal, Şişli deyince herkesin aklına Osmanbey, Nişantaşı ve Teşfikiye gibi yerlerin geldiğini ancak ilçenin yalnızca bu bölgelerden oluşmadığını da özellikle vurgulayan Ünal, bazı mahallelere itfaiye ve ambulansın giremediğinden bahsederek ; “Şişli deyince herkesin aklına Mecidiyeköy, Osmanbey, Nişantaşı ve Teşfikiye geliyor. Ancak Şişli o Şişli değil, asıl arka mahalleleri gerçek Şişli. Mesela Gülbahar Mahallemiz var, bu mahallemizde itfaiye ve ambulansın giremediği sokaklar var. Güneşin giremediği evler var. İlk depremle birlikte çok büyük sorunların yaşanacağı bir mahallemiz. Sonra onun yanından Mecidiyeköy’e geçelim, burada da mülkiyetle ilgili sorunlar var. Mecidiyeköy için İstanbul’un göbeği dersiniz ama bakıyoruz ki orada da çok katlı kaçak binaların olduğunu görüyoruz. Hemen İzzetpaşa’ya geçtiğimizde de çok ciddi mülkiyet problemlerinin olduğunu görüyoruz. Geçmişte vatandaşlarımız başka kurum ve kuruluşlara ait yerlere binalar yapmışlar zamanla da mülkiyetini istemişler fakat zamanla öyle bir gelişme yaşanmış ki gökdelenler gelince o arsalar neredeyse 100 kat artışla vatandaşlar karşı karşıya kalmış. Şimdi tapusunu almak istiyor, belediyeye müracaat ediyor, 100 kat fazla bir bedel ödemek durumunda kalıyor. İzzetpaşa, Kuştepe gibi mahallelerimizde bu saydığım durumlar yaşanmakta.'' dedi.

40 YILDIR BİR OKUL YAPTIRAMADILAR

Mesela yine başka bir mahallemizde her yağmurda evleri su basmaktadır. Öyle evler ki 30 metrekare! Bakın burası İstanbul’un göbeği! 2021 yılındayız, Şişlililer bunu hak etmiyor. Diğer sokaklarımızda da çok ciddi problemlerimiz var açıkçası birçok kişi hala okur-yazar değil, diploması yok. Öbür tarafa Halide Edip Adıvar Mahallemize geçelim. 1954 yılında İstanbul’un imar planını Almanlara yaptırmışız, 1954’ten beri planlarda gözüküp, fakat fiili olarak sokak olmayan kapalı sokaklarımız var. Öte yandan Mahmut Şevket Paşa Mahallemiz, mülkiyet ve imar problemleri ile 2021 yılına yakışmayan bir Şişli manzarasıyla karşı karşıyayız. Yayla Mahallemiz ise bu saydıklarım arasında gecekondudan dönme apartmanların oluşan bir mahallemiz. Şimdiki muhtarımızda önceki muhtarlar gibi 40 yıldır uğraşıyorlar bir okul yaptıramadılar. Buradan da Paşa Mahallemize geçelim. Kentsel dönüşüm, imar problemleri gibi pek çok sorun sayabiliriz burada da. İşte bunlardan şunu anlıyoruz; Türkiye’nin yeni bir şehircilik vizyonuna ihtiyacı var. Mevcut anlayışla maalesef ki bu işler yürümüyor. Artık parsel bazlı dönüşümlerin bitirilmesi lazım. Ada bazlı yapılması ve adaların altının tamamı otopark olması ve caddelerin ve sokakların genişletilmesi lazım ve muhteşem bir mimari ortaya konulması lazım”

AHMET ÜNAL : ''ŞİŞLİLİLER BUNU HAK ETMİYOR''

Kuştepe Mahallesi’ne hangi açıdan bakılırsa bakılsın sorunlarla karşılaşıldığını belirten Ünal, “Bu mahallemizde her yağmurda evleri su basıyor.  Evler zaten insanların yaşayabileceği durumda değil. 30 metrekareden oluşan evleri bazılarında mutfak ve banyo neredeyse içiçe.   Yayla Mahallesi’nde muhtarımız ve önceki muhtarlarımız da 40 yıldır uğraşıyorlar bir tane okul yaptıramadılar yani bir okulu olmayan mahalle. Burası İstanbul’un göbeği ve 2021 yılındayız. Şişlililer bunu hak etmiyor.” dedi.

“AK PARTİ DE CHP DE BU İŞİ YAPAMADI”
Şişli’nin tamamında otopark ve trafik problemi yaşandığına dikkat çeken Ünal, “ Türkiye’nin o eski anlayışı bir kenara bırakıp bütün şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak bir imar vizyonuna ihtiyacı var. Parsel bazlı dönüşümlerin bitirilmesi, ada bazlı dönüşümlerin yapılması lazım.  Ada bazlı dönüşümler yapılırken otopark ihtiyacı da karşılanmak üzere planlar yapılmalı. Yine dar sokak ve caddelerimizin planlanması da bu dönüşümlere dahil edilerek cadde ve sokaklarımız daha kullanışlı hale getirilmelidir.  Böyle bir planlamayla muhteşem Şişli’yi o zaman görürüz. Bugüne kadar maalesef AK Parti belediyeleri de CHP belediyeleri de bu işi yapamadılar. Demek ki bu anlayışı tamamen kenara atıp yeni bir vizyon ortaya koymak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

SADECE DUATEPE MAHALLESİNDE HİÇ BİR SORUN YOKMUŞ

Konuşmacı olarak mahalle sorunlarını anlatmak için söz alan muhtarlardan Duatepe Mahallesi Muhtarı '' Bizim mahallemizde söylenecek hiç bir sorunumuz yoktur'' dedi

İYİ PARTİ İL BAŞKANI BUĞRA KAVUNCU; YAPTIĞIMIZ HER ZİYARET, SORUMLU OLAN KİMSELERİ DE HAREKETE GEÇİRİYOR

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, kurulduğu günden bu yana İYİ Parti’nin tüm Türkiye’de devam ettirdiği bir anlayışının olduğunu söyleyerek her yeri karış karış gezdiklerini ve konuşmaktan çok vatandaşları dinlediklerini ifade ederek; “İYİ Parti olarak sahadayız. Bütün birimlerimiz il ve ilçe teşkilatları, genel merkez şu anda Türkiye’yi karış karış geziyor ve dinliyor. Dinlediğimiz her bir cümle bize yön ve ışık veriyor. Biz bunu çok önemsiyoruz. Muhtarlarımızla da muhakkak bir araya geliyoruz. Bunun iki sebebi var; 1, sizler seçilmiş kişilersiniz. O mahallede siyasi görüş ne olursa olsun herkesin gönlünü ve teveccühünü almış ve insanlara objektif bakabilen kurumlarsınız. 2’incisi ise sizlerden çok faydalı bilgiler alıyoruz. Şunu fark ediyoruz; biz bir iktidar partisi değiliz, ancak yaptığımız her ziyaret sorumlu olan insanları da harekete geçiriyor. Çünkü bizim bir mahalledeki bir probleme dair çabamızın görülmesi, ilgili kişilerin daha hızlı hareket etmesine neden oluyor. Rekabet güzeldir! Bu rekabet zamanla daha iyi hizmet getirir. Bu rekabet görevini yapmak durumunda olanların görevlerini daha hassas davranmasını da beraberinde getirir” diye konuştu.

MUHTARLIK KAVRAMININ YENİDEN ŞEKİLLENMESİ LAZIM

Bir ülke için en büyük ihaneti yapanların siyasi rekabette hile yapanlar olduğunu söyleyen Kavuncu; “Özellikle siyasi zeminde ki bu rekabeti baltalamak, vatandaşa verilecek olan hizmeti baltalamakla eş değer. Gerçekleştirdiğimiz bu siyasi rekabetin sağlıklı zeminde olması için hepimize büyük çaba düşüyor. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ki bizim bir tespitimiz var. Muhtarlarla yaptığımız görüşmede çok talep geliyor fakat genel bir sıkıntı var. Biz bunu muhtarlar federasyonuyla da konuştuk, o da şu; çağ değişti, teknoloji değişti, mahallelerin nüfusu değişti ve muhtarlığında tanımının değişmesi lazım! Muhtarlık kavramının yeniden şekillendirilmesi lazım. Görev tanımının, yetki alanının yeniden tariflenmesi lazım. Bunu neden diyoruz? Şöyle önceden mahallelerde nüfus oranı bu kadar yüksek değildi. 2 bin 3 bin nüfuslu mahalleler artık 150-200 bin nüfusa dayanması artık muhtarlık kurumunu da olumsuz etkilediğini görüyoruz. İşte bu nedenle bu kurumun yeniden şekillenmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

BAHADIR ERDEM; ‘İYİ PARTİ, VATANDAŞLARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYOR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise Buğra Kavuncu’dan sonra yaptığı konuşmada halkın sorunlarını anlamaya ve anlatmaya çalıştıklarını, nasıl yardım edebiliriz-i tartıştıklarını söyleyerek; “İlçe başkanlarımız bizi sizlerle buluşturuyor ama şu kadarını söylemeliyim ki 1 aydan beri İstanbul’dayız. İstanbul’un mahallelerinin aralarına girip o mahallede yaşayan mahalle sakinleriyle bire bir konuşabildiğim için kendimi çok iyi hissediyorum. Bizim bütün amacımız İYİ Parti olarak halka hizmet etmektir. Biz aslında çok yeni bir partiyiz. Sizlerde biliyorsunuz ki biz yeni olsak da çok tecrübeli bir devlet insanına sahibiz. Buda bizim büyük bir şansımız. Yeni bir partiyiz ancak Türkiye’de 20 yıla yakın olan siyasi düzeni gerçekten değiştiren bir partiyiz. Şimdi de burada siz değerli muhtarlarımızla beraberiz. Sizler birebir vatandaşlara ulaşan insanlarsınız. Sizin bilgileriniz, sizin muhtar olduğunuz mahallenizin ihtiyaçları ve yine muhtar olarak yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak bizler için çok kıymetli. Biz sizden bunları öğrendiğimiz kadar çözüm üretmeye çalışıyoruz ve aynı zamanda sizlere de yardım etmeye çalışıyoruz. Bizim bugün konuşmaya geldiğimiz bir gün değil bugün sizi dinlemeye geldiğimiz bir gün. Değerli başkanımız Buğra Bey’in bahsettiği gibi yetkilerinin ne kadar azaldığını ben de bu çalışmalarımız esnasında fark ettim. Eskiden her şeyimizi muhtarlıktan alırdık. Ancak şu anda hiçbir belgemizi muhtarlıklardan almıyoruz. Bu nedenle sizin görüşleriniz bizim için çok kıymetli, biz sadece şunu yapmaya çalışıyoruz; İYİ Parti insanlarımızın, halkımızın, arkadaşlarımızın yüzünü güldürmek için uğraşıyor. Yeniden onların mutluluğunu hissetmesi için biz iktidar olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

ESNAF ZİYARETLERİ İLE DEVAM EDİLDİ

İstanbul Yerel Yönetimler heyetiyle, tüm Şişli'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen saha çalışmalarına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem başkanlığında Şişli İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Ünal himayesinde Şişli'de devam edildi. Esnafla buluşma noktalarında İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Ünal'ın, Şişli'nin adeta Belediye Başkanı gibi karşılanması gözlerden kaçmadı.


STK ZİYARETLERİ

Kastamonu Azdavay Çocukören Köyü Derneği'nde dernek üyeleriyle bir araya gelerek istişarede bulunuldu.


MAHALLE KANAAT ÖNDERLERİ İLE BİRARAYA GELİNDİ
Teşvikiye Mahallesi kanaat önderleriyle bir araya gelİNİP, görüş alışverişinde bulunuldu.

Mecidiyeköy Spor Kulübü'nü ziyaret..


İSTANBUL YEREL YÖNETİMLER BAŞKANLIĞI heyetiyle Esnaf Ziyaretleri..