AKP’li Göksu Taksim projesini engellediklerini inkar etti, ekmek kuyruklarının sebebini İBB’ye bağladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB’nin birçok projesine ret oyu verdiklerini inkar etti. Halk Ekmek büfeleri önündeki kuyruklarının İBB’nin ekmeği vaktinde getirememesi sebebiyle oluştuğunu söyledi.

AKP’li Göksu Taksim projesini engellediklerini inkar etti, ekmek kuyruklarının sebebini İBB’ye bağladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, HaberTürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programının konuğu oldu. Göksu, İBB’nin projelerine karşı çıkmadıklarını söyledi. Halk Ekmek büfelerinin sayıca çoğaltılmasına ret oyu verdiklerini de inkar eden Göksu, “CHP Grubu’nun 142 halk ekmek büfe teklifine onay verdik” dedi.

Göksu, Fatih Altaylı’nın “Taksim projesini engellemediniz mi?” sorusuna “Hayır” yanıtını verdi. Altaylı ise şaşırarak “Allah, Allah. Gazeteler yazdı.” dedi. Göksu ise Altaylı’nın ısrarlı sorularına “Hayır” ifadelerini kullandı.

“KILINA DOKUNMADAN ‘EVET’ DERİZ”
Göksu, “İBB’nin bütçe kitapçığında yazar, bize getirir, biz kılına dokunmadan evet deriz. Son rakamı değiştirmemek kaydıyla istediğimiz oynamayı yaparız. Nezaketen bunu yapmayız. Getirdiği bütçeye nezaketen, usulen, ahlaken bütçesinin bir satırıyla bile oynamıyoruz. Fazilet durağıyla ilgili pandemi döneminde asparagas haber yaptılar. Güya AK Parti organizasyon yapmış, belediye otobüsüne tıklım tıklım dolmuşlar. Bunu İBB Başkanı ‘Bu görüntüleri kanım donarak izledim’ dedi. Sonra Murat Ongun özür diledi. Böyle bir görüntü yoktu.

Halk Ekmek’te aynı oyunu sergilemeye çalışıyorlar. Güya bunlar büfeleri açıp çoğaltmak istiyorlarmış, AK Parti engellemiş, hayır! Meclis kararlarının hepsi burada. Senenin başında 117 tane halk ekmek açacağız dediler, oybirliğiyle ‘evet’ dedik. Sonra 142 tane daha getirmek istiyoruz dediler, ‘buyurun’ dedik. İstanbul’da yaklaşık 20 bin küsur bakkal var, bakkallara da verme yetkisini verdik. 142 büfe vermişiz, bunlar sadece 60 tane açabilmişler. 142 büfe CHP Grubu’nun teklifiydi, biz onay verdik” diye konuştu.

Göksu, şöyle devam etti:

EKMEK KUYRUKLARININ SEBEBİNİ İBB’YE BAĞLADI!
“2005 yılında çıkarılan yasa çerçevesinde bütün mülkler eski sahiplerine devrediliyor. İlk sahibi kimse ona devrediliyor. İlk kök parsel kime aitse vakıflara veriliyor. Sadece Gezi Parkı dediğimiz bölümün İBB’yle zaten alakası yok. İBB bütçe kitabında A’dan Z’ye ne yapacağını yazmış. Biz ahlaken ve saygı gereği virgülüyle dahi oynamadık. Bütün ayrıntısı ile bütçesi ne geldiyse hiçbir tanesine bakmadan, kalemler arasında oynamadan onayladık. Biz 142 büfeyi verdik. Sadece 60 tanesini açabildiler. Bizim dönemde 2945 noktada dağıtım yapılıyordu. Şimdi kuyruklar vs. diye manipüle ediliyor ya. Halk Ekmek büfelerinin önünde kuyruk varsa, bir organizasyonu yapamıyorsunuz, iki ekmeği vaktinde getiremiyorsunuz.

“TAKSİLER YÜZDE 39 KAPASİTEYLE ÇALIŞIYOR”
Taksi meselesinin karar mercii İBB Meclisi değil UKOME’dir. UKOME 3,5 ay önce 1000 tane minibüsün taksiye dönüşme kararını verdi. Niye üç ay beklenildi? Hiçbir AK Parti yetkilisi taksi ile olumsuz beyan duymamışsınızdır. İstanbul’da bir taksi bir günde 443 km. yol yapıyor. Ne kadarını taksimetre açıyor? 150 kilometre.

Gelişmiş ülkelerde 300 kilometre. Şu anda İstanbul’daki taksiler yüzde 39 kapasiteyle çalışıyor. 17 bin 300 taksi var. Yüzde 10 arttırırsanız 4744 taksi geliyor. Dünya ortalaması yüzde 65. Yüzde 65, 11 bin 386 ilave geliyor. Bu sokakta siz taksi bulamıyorsunuz, öbür sokakta taksici müşteri bulamıyor. Burada aplikasyon önemli. İBB önce işin kolayından değil daha hızlı olması gereken bir şey var, aplikasyonu hızlı bir şekilde yapması lazım. Siz kuralları koyduktan sonra o da para kazandıktan sonra aplikasyona uyar.”