Başakşehir: 1 - Galatasaray: 1 MAÇ SONUCU

52 puana yükselen Galatasaray'ın galibiyet hasreti 5 maça çıktı. Öte yandan Başakşehir'de Visca 85. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Başakşehir: 1 - Galatasaray: 1  MAÇ SONUCU
Spor, Başakşehir, Galatasaray

Süper Lig'in 29. haftasındaki Başakşehir - Galatasaray maçının tüm detayları HTSPOR'da! Ankaragücü ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor ve Kayserispor'a 2-0 yenilen Sivasspor'un ardından şampiyonluk mücadelesi veren Başakşehir ve Galatasaray da puan kaybı yaşadı. Kritik maç 1-1 sona erdi. 60 puana yükselen Okan Buruk'un öğrencileri liderliğini sürdürdü. 52 puana yükselen Galatasaray'ın galibiyet hasreti 5 maça çıktı. Öte yandan Başakşehir'de Visca 85. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Haftaya 59 puanla lider giren Medipol Başakşehir, 51 puanla 4. sırada bulunan Galatasaray'ı konuk etti. Şampiyonluk yarışını doğrudan ilgilendiren kritik müsabaka, yarıştaki diğer takımlar Trabzonspor ile Demir Grup Sivasspor'un da haftayı birer puanla kapatmasının ardından daha da önem kazandı. Düşük tempoda geçen ilk yarıda iki takım da birer tane net gol pozisyonu yakalarken, skoru değiştiremedi ve devre arasına golsüz eşitlikle girildi.

İkinci yarıda oyuna giren Demba Ba'nın hareketlendirdiği Medipol Başakşehir, 51. dakikada Danijel Aleksic'in attığı golle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra iki takım da net pozisyonlar üretirken Galatasaray 67. dakikada Emre Akbaba'nın kaydettiği golle 1-1 beraberliği yakaladı. 85'te Edin Visca ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.
Kalan bölümlerde konuk ekip daha etkili bir görüntü çizse de iki takım da skoru değiştiremedi ve maç 1-1'lik beraberlikle sona erdi. Bu sonucun ardından Medipol Başakşehir 60 puana çıkarak liderliğini sürdürse de rakiplerinin puan kaybettiği haftada farkı açma şansını kullanamadı. 52 puana yükselen Galatasaray ise zirve ile arasındaki puan farkını kapatma şansını değerlendiremedi.