İzmir'de askeri eğitim uçağı denize düştü!

İzmir'de bir savaş uçağı eğitim uçuşu surasında denize düştü. Foça açıklarında kırıma uğrayarak denize düşen uçaktaki 2 pilot sağ olarak kurtarıldı..

İzmir'de askeri eğitim uçağı denize düştü!


İzmir’de 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yapan KT-1 tipi uçak eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen arama kurtarma çalışmasıyla  uçaktaki 2 pilot sağ olarak kurtarıldı.

İzmir'de askeri eğitim uçağı düştü - Gazete Konya

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İzmir’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı" denildi.

HER İKİSİNİN DE SAĞLIĞI İYİ

Düşen askeri uçağın pilotları Pilot Albay Ahmet Kendir ve Yarbay Hakan Eryılmaz, Foça Komando Okulu'ndaki pistten havalanan helikopterle Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Her iki pilotun da sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

HELİKOPTERLİ KORVET BÖLGEDE

İzmir'in Foça ilçesi açıklarında askeri eğitim uçağının denize düştüğü bölgeye üzerinde helikopter konuşlu bir korvet sevk edildi. Uçağın enkazıyla ilgili ekiplerin çalışmaları sürüyor.

KT-1’LER 2012’DE ALINDI, TEMEL UÇUŞ EĞİTİMİNDE KULLANILIYOR

Ekonomik hizmet ömrünü tamamlayan T-37 jet ve piston motorlu SF-260’ların yerini 2012 yılında alan KT-1, temel uçuş eğitiminde kullanılıyor. KT-1, Korea Aerospace Industries tarafından üretilen Güney Kore yapımı bir eğitim uçağı. Uçak, KAI ve Savunma Geliştirme Ajansı tarafından ortaklaşa geliştirildi. Yüksek performanslı uçak, iki platformu birleştirerek, ekonomik uçuş olanağı sunuyor. KAI’nin tasarladığı uçak, saatte en fazla 574 kilometre hıza çıkabiliyor. PT6-A62 tipi 950 beygir güce sahip motoruyla 11 bin 580 metre yüksekliğe ulaşabiliyor. TAI tarafından bazı parçaları üretilen ve montajı yapılan uçaktan 40 adet alındı.

TEST UÇUŞUNDA ARIZA YAŞANMIŞTI

Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) 11-008 kuyruk numaralı Kore tasarımı KT-1'in, 2,5 saat süren ilk test uçuşunu 9 Şubat 2011’de Test Pilotu Murat Özpala ile Uçuş Test Mühendisi Serdar Çora yaptı. Uçak 5 bin 600 metrede burgu hareketi yaparken bir patlama oldu. KT-1 düz uçuşa geçerken, Serdar Çora oturduğu koltuktan fırlayarak paraşütünün açılması ile iniş yaptı. Patlamadan 18 dakika sonra KT-1 piste emniyetle inişini gerçekleştirdi.

İzmir'de askeri uçak denize düştü