Menzil Tarikatı Lideri Abdülbaki Elhüseyni Hayatını Kaybetti

Son yıllarda adeta altın devrini yaşayan ve devletin her kademelerine sızan Menzil Tarikatı ölümle sarsıldı. Menzil Tarikatı'nın lideri Seyyid Abdülbaki Elhüseyni tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Menzil Tarikatı Lideri Abdülbaki Elhüseyni Hayatını Kaybetti


Türkiye'deki en büyük dinsel yapılanmalardan biri olan Menzil cemaatinin 'şeyh'i Abdülbaki Erol, yaşamını yitirdi.

Abdülbaki Elhüseyni, tedavi gördüğü Emsey Hastanesi'nde bugün saat 14.10'da öldü.

Abdulbaki Erol'un ölümü, cemaate yakın sosyal medya hesapları tarafından duyuruldu. Erol, bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Abdülbaki Erol, cemaatte babasından sonra "şeyh" olan abisi Muhammed Raşid Erol'un 1993'te ölümü sonrası yerine geçen isim olmuştu.

Yerine oğlu Saki Erol geçecek

1949 doğumlu olan Abdülbaki Erol (Elhüseyni), abisi Muhammed Raşit Elhüseyni’nin 1993 yılında vefat etmesi sonrasında Menzil’in yeni lideri olmuştu. Menzil’in yeni liderinin, Abdulbaki Elhüseyni’nin oğlu olan Saki Erol olması bekleniyor.


Abdulbaki Erol kimdir?

Merkezi Adıyaman'da bulunan Menzil tarikatının (Nakşibendi tarikatı) "şeyh"idir. Abdulbaki Erol, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'da Kâhta ilçesinin Menzil Köyünde doğmuştur. Babası Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni'dir. Babasından sonra "şeyh" olan abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol (d.1930) 22 Ekim 1993 tarihinde ölünce Abdulbaki Erol Menzil tarikatının "şeyh"i oldu.

Genç yaşta vereme yakalanmıştı

Abdulbaki Erol'un Hz Muhammed'in 30'ncu göbekten torunu olduğu söylenmektedir. Köyündeki babasına ait medresede Arapça ve din ilimlerini öğrendi. Eğitimine Siirt'te ve Van'da devam etti. Genç yaşlarında verem hastalığı geçirdi, Ankara'ya tedavi için gönderilerek iyileşti.


Cemaat'in kurucusu babası Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni'nin 1972 yılında ölümünden sonra abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol zamanında genişleyen tarikatın 22 Ekim 1993 tarihinde onun da ölümü üzerine tarikatın şeyhliği koltuğuna oturmuştur.

menzil-elhuseyni.jpg

1949 doğumlu olan Abdülbaki Erol (Elhüseyni), abisi Muhammed Raşit Elhüseyni’nin 1993 yılında vefat etmesi sonrasında Menzil’in yeni lideri olmuştu.

Seyyid Abdülbaki Elhüseyni Kimdir? Kaç Yaşında Öldü? Yerine Kim Gelecek? Seyyid Abdülbaki Elhüseyni Kimdir? Kaç Yaşında Öldü? Yerine Kim Gelecek?

elhuseyni1.png

Menzil’in yeni liderinin, Abdulbaki Elhüseyni’nin oğlu olan Saki Erol olması bekleniyor.


AYRINTILAR GELİYOR..