Özdağ Protokolü Sonrası HDP'den İlk Açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ açıklamasının ardından HDP ve Yeşil Sol Parti toplanma karar aldı. HDP'nin eski eş başkanı Sezai Temelli "Boykot moykot yok! Sandığa gideceğiz faşizmi yıkacağız" dedi.

Özdağ Protokolü Sonrası HDP'den İlk Açıklama

Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu kararı sonrası HDP'den ilk açıklama - TGRT Haber
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğinin ardından ortak protokol imzaladı.

İmzalanan 7 maddelik protokolün ardından HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları, toplanma kararı aldı.

İmzalanan protokolde yer alan belediyelerdeki mevcut kayyım uygulaması yerine 'yargı kararı çerçevesi' maddesi tartışmalara sebep olmuştu. İki parti toplantısının ardından tavrını belirleyip kamuoyuna duyuracağını bildirdi.

Yeşil Sol Parti'den yapılan açıklamada, "HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları olarak ortaya çıkan son durumu değerlendirmek ve tavrımızı kamuoyuna açıklamak üzere toplanıyoruz. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapacağız" denildi.

Sezai Temelli: Boykot Moykot Yok, Sandığa Gideceğiz

Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın cumhurbaşkanı seçiminin 2. turunda Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıklamasının ardından yaptığı paylaşımda boykot yapmayacaklarını belirtti.

Temelli şunları kaydetti:

Boykot moykot yok! Sandığa gideceğiz faşizmi yıkacağız, iktidarı değiştireceğiz. Faşizmi yıkacak güç bize karşı yazılmış her türlü protokolü de kimlerin ağzına tıkayacağını çok iyi bilir…