Pençe Kilit Operasyonu'ndan acı haber: 2 şehit, 2 yaralı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerin düzenlediği saldırıda Teğmen Duabey Onur Öztürkmen ve Sözleşmeli Er İsmail Ünal'ın şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını açıkladı.

Pençe Kilit Operasyonu'ndan acı haber: 2 şehit, 2 yaralı

Pençe Kilit Operasyonu'ndan acı haber: 2 şehit, 2 yaralı
Pençe-Kilit operasyonu bölgesinden acı haber geldi. Bugün PKK’lı teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucunda Piyade Teğmen Duabey Onur Öztürkmen ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Ünal şehit oldu. Saldırıda 2 asker de yaralandı.

MSB’DEN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı (MSB), açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

“Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 25 Kasım 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu kahraman silah arkadaşımız Piyade Teğmen Duabey Onur Öztürkmen şehit olmuştur.

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 25 Kasım 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er İsmail Ünal yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”



(Şehit Teğmen Duabey Onur Öztürkmen)

BAKAN AKAR’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, başsağlığı mesajında “Kahraman silah arkadaşımız, 25 Kasım 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” dedi.



GAZİANTEP’E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehidin acı haberi, akşam saatlerinde Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Dazhüyük Köyündeki yakınlarına ulaştı. İstanbul’da oturan ve ayrı yaşadıkları öğrenilen anne ve babasının acı haberin ardından Gaziantep’e gelmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

Şehit Teğmen Öztürkmen’in, ailesinin talebi doğrultusunda yarın veya pazar günü son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.



Şehit Sözleşmeli Er İsmail Ünal’ın ailesine şehadet haberi ulaştı. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı, bölgeye taziye çadırı kuruldu.

GİRESUN’DA ŞEHİT ACISI

Şehit Piyade Sözleşmeli Er İsmail Ünal’ın (21) Giresun’un Güce ilçesine bağlı Tevekli Mahallesi’nde yaşayan annesi Sema ile babası Fehmi Ünal’a, askeri yetkililerce şehadet haberi verildi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı, bölgeye taziye çadırı kuruldu.

Şehit Ünal’ın 6 çocuklu ailenin tek erkek evladı olduğu ve bekar olduğu öğrenildi. Giresun Valisi Enver Ünlü, sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.

Ünlü, mesajında,”Şehidimiz var Giresun. Pençe Kilit Harekatı’nda şehadete eren Giresunlu hemşehrimiz Piyade Sözleşmeli Er İsmail Ünal’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve silah arkadaşlarına sabır diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.



Şehit Sözleşmeli Er İsmail Ünal (ortada)