Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde patlama: 6 ölü, 53 yaralı!

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı İstiklal Caddesi’nde patlama meydana geldi. Olayda 6 kişi yaşamını yitirdi, 53 kişi yaralandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve 5 savcının görevlendirildiğini, olayla ilgili yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde patlama: 6 ölü, 53 yaralı!


Beyoğlu'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle 6 can kaybı gerçekleştiği ve 53 yaralının bulunduğu bildirildi. RTÜK, "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir" açıklaması yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Taksim İstiklal Caddesi'nde henüz neden kaynaklandığı belirlenemeyen bir patlama yaşandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Patlamanın sesi çevreden duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde patlama: 6 ölü, 53 yaralı!

Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı.

Patlama nedeniyle yaralanan bazı kişiler, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Kızılay, Twitter hesabından yapılan paylaşımda "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Polis ekipleri, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı araç ve yaya trafiğine kapattı. Caddeye geçişlere izin verilmezken, Taksim Camisi de kapatıldı. Güvenlik amacıyla helikopterin de havadan denetim yaptığı görüldü.

Patlama nedeniyle Taksim bölgesindeki bazı yollarda trafik geçici olarak durduruldu. Taksim Cumhuriyet Caddesi alt geçidi Şişli-Tarlabaşı yönü ile Unkapanı (Atatürk) Köprüsü Taksim yönü de geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Olay yerinden paylaşılan fotoğraflarda çok sayıda yaralının bulunduğu görülüyor.Olay yerinden paylaşılan fotoğraflarda çok sayıda yaralının bulunduğu görülüyor.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMALAR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." bilgisini verdi.

Vali Yerlikaya, daha sonra yaptığı paylaşımda "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, sonraki paylaşımında da patlamada maalesef ölü sayısının 6'ya, yaralı sayısının da 53'e yükseldiğini belirtti.

ERDOĞAN: 6 ÖLÜ, 53 YARALI VAR

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan da, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada 4'ü olay yerinde 2'si ise hastanede olmak üzere patlama nedeniyle 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 53 kişinin ise yaralandığını açıkladı.