Akşener'den Sinan Ateş'in evine ziyaret

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in Bursa’daki ailesini, evlerinde ziyaret etti.

Akşener'den Sinan Ateş'in evine ziyaret


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün; 30 Aralık 2022’de Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in Bursa’daki aile evini ziyaret etti.

Akşener, Ateş’in annesi ve babasına başsağlığı dileklerini iletirken, faillerin yakalanması ve hukuk önünde cezalandırılmaları için konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Akşener, ziyaret sonrası kendisini görmeye gelen yurttaşlara “Takipçisi olacağım” dedi.

Ziyaretle ilgili İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu şu açıklamayı yaptı:

Bugün Genel Başkanımız Sn.Meral Akşener Ankara’da menfur bir suikast sonucu hayatını kaybeden merhum Sinan Ateş’in Bursa’daki ailesine taziye ziyaretinde bulunmuş ve olayın aydınlatılması için sürecin sonuna dek takipçisi olacağını bir kez daha ifade etmişlerdir. Ruhu şad olsun!

Akşener partisinin grup toplantısında yüksek perdeden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ateş suikastı için çağrıda bulunmuştu. Akşener şunları söylemişti:

"Geçen hafta söylemiştim; '14 Mayıs’a kadar, her konuşmamda; Sayın Erdoğan’a, aynı soruyu soracağım' demiştim. Sayın Erdoğan! 38 yaşındaki, genç bir akademisyene,Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı’na, Ankara’nın göbeğinde, kim suikast düzenledi? Banuçiçek'in ve Bengisu’nun babasına, Sinan Ateş’e, kim kıydı? Katiller, nerede saklanıyor?Saklanmalarına, kim izin veriyor?

Yargı sürecini, kimler baltalıyor? Bu sorulara cevap vermeden,o koltukta rahat oturamazsın! Oturtmayacağım. Devletin içinde,mafyalar, çeteler, uyuşturucu satıcıları kol gezerken;“Cumhurbaşkanıyım” diye, ortalıkta gezemezsin! Gezdirmeyeceğim. Banuçiçek'in babasız geçen, ilk doğum gününde, gece başını, yastığa koyup, rahat rahat uyuyamazsın!Beni iyi dinle, Sayın Erdoğan! Vicdana sığmayanı, Türkiye’ye sığdıramazsın! Hiçbir haksızlığa boyun eğmeyenleri, ne yaparsan yap, susturamazsın!

'Milletin adamıyım' diye böbürlenip; milletin canına kastedilirken, susamazsın! Bu millet sana, ne istediysen verdi. Sense gittin, ucube bir sistemi başımıza bela ettin. 'Ayağımda pranga var' dedin. 'Tüm yetkiler benim olsun' dedin.'Tek söz sahibi ben olayım' dedin. Madem öyle madem, prangalarından sıyrıldın; o zaman söyle bakalım... Sinan Ateş’in katilleri nerede? Madem öyle madem, tek söz sahibi sensin; o zaman söyle bakalım... Katilleri kim saklıyor? Madem öylem madem, tüm yetkinin sahibi sensin; o zaman söyle bakalım... Adalet neden yerini bulmuyor? Sayın Erdoğan! Bu alçakları bulmak, senin vazifendir. Emniyet’in ve yargının, işini yapmasına engel olanları bulmak, senin sorumluluğundur! Adaletin yerini bulmasını sağlamak, senin boynunun borcudur! Aksi takdirde, bu kan, senin de eline bulaşır! Bu vebal, senin de yakana yapışır! Bu göz yaşları, seni de bulur! Can almayı kendilerine, hak gören alçaklar; bu ülkede, elini kolunu sallayarak dolaşamaz. Çünkü devlet; katilleri koruyup kollama yeri değildir. Çünkü devlet; cinayeti örtbas etme yeri değildir. Çünkü devlet; milletin vicdanını yaralama yeri değildir! Şimdiye kadar sustun, duymazdan geldin, görmezden geldin.

ERDOĞAN'A: SEÇİMİNİ YAP!

Artık senin üstüne düşen, bir seçim yapmaktır. Ya bu şehir eşkıyalarını, görmezden gelmeye devam edeceksin;ya da, bu işin sonuna kadar gideceksin. Seçimini yap! Ya Sinan Ateş’in kanını yerde bırakacaksın;Ya da, hesabını soracaksın. Seçimini yap!

Ya makamının hakkını verip, bu alçaklığın karşısında, dik duracaksın.Ya da, katillerin, alçakların karşısında, boyun eğeceksin.Seçimini yap, Sayın Erdoğan!Ben bir anne olarak, bir babaanne olarak,27 yıldır, aktif politika yapan, bir siyasetçi olarak,Böyle alçak bir suikaste, sessiz kalamam. Kalmayacağım!