Elazığ'daki gazetede 'Enes Kara' haberi silindi, müdür görevden alındı

Elazığ'da kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskıya dayanamayarak intihar eden Enes Kara'nın haberini yapan gazeteciye baskı yapıldığı ve görevden alındığı ortaya çıktı. Yazı İşleri Müdürü Faik Akgün kendisine görevden alınma gerekçesinin ise ‘istenilen performansı yakalayamamak’ olduğunun aktarıldığını söyledi.

Elazığ'daki gazetede 'Enes Kara' haberi silindi, müdür görevden alındı


Elazığ’da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan Enes Kara’nın istifası sonrası kentte, cemaatle ilgili haber yazan gazeteciler ve bu konuda konuşan üniversite öğrencileri baskı altına alınmaya çalışılıyor.

Günışığı Gazetesi, Elazığ’daki bir yerel gazete ve Enes Kara’nın ölümüyle ilgili internet sitesinde “Cemaat baskısına dayanamadı intihar etti” başlığıyla haberi yayınlamıştı. Bir gün önce gazetenin internet sitesinde yayınlanan haber bugün apar topar siteden kaldırıldı. Şu anda habere aynı link üzerinden ulaşılamıyor.

HABER SİLİNDİ, MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Gerçek Gündem'den Fırat Fıstık'ın haberine göre; yaşananlar haberin silinmesiyle de sınırlı kalmadı. Haberi yapan, gazetenin Yazı İşleri Müdürü Faik Akgün, bugün gazetenin sahibi Nafiz Koca tarafından toplantıya çağrıldı. Toplantıda hem Koca hem de gazetedeki diğer kişiler tarafından eleştirilen Akgün, yazı işleri müdürü görevinden alındı. Görevden alınma gerekçesinin ‘istenilen performansı yakalayamamak’ olduğu söylendi.

Akgün işten çıkarılmış değil fakat bunun sebebi de resmi ilan gelirlerinden dolayı sabit bir çalışan sayısının olma zorunluluğu.

Akgün, kararla ilgili olarak şunları söyledi:

“Beni en çok yıkan, bir yıl boyunca sigortasız çalıştığım, emek verdiğim gazeteden böyle bir tavır görmek oldu. Benim yüzde 45 engel raporuna sahip bir kardeşim var. Gözlerinden engelli olduğu için çalışamıyor. Ben de ona bakmakla yükümlüyüm. Ama gelin görün ki artık bu yapılanlara ve haber sonrasında gazete sahibinden tutun da çalışanlara kadar uygulanan mobinge dayanamıyorum. Baskıdan dolayı yarın ne olacağımız da meçhul.”

“SİZİN GİBİ KAFİRLER HELAK OLACAK” TEHDİDİ

Haberin yayında kaldığı süre boyunca Akgün, onlarca tehdit telefonu aldı. Bunlardan bazıları da kendilerini cemaat mensubu olarak tanıttı. Akgün’ün aktardığına göre cemaat mensubu olduğunu söyleyen bir kişi “Allah nurunu tamamlayacak. Sizin gibi kafirler de helak olacak. Hepinizi helak edeceğiz” derken başka bir kişi Akgün’ü yine kafir olmakla suçladı ve “Sizi tanıyoruz, CHP’ye hizmet ediyorsunuz” diyerek hakaretler yağdırdı. Başka bir tehdit de Arapça yapıldı.

Enes Kara’nın arkadaşları, Fırat Üniversitesi Tıp fakültesi öğrencileri de okul önünde bir açıklama yapmıştı. Bu açıklama sırasında özel güvenlik görevlileri, Enes Kara için okul önüne karanfil bırakılmasına bile müdahale etmek istedi fakat öğrencilerin ısrarıyla karanfil bırakıldı.

EYLEME KATILANLARA DA TEHDİT

Eyleme katılan öğrencilerin aktardığına göre açıklama sonrası bazı sivil kişiler, açıklamayı okuyan ve eyleme katılan öğrencilerin yanına gelerek onları cemaatten bahsetmemeleri, siyaseti karıştırmamaları konusunda tehdit ettiler.

POLİS MÜDAHALE ETMEDİ


Eylem sonrası bu kişilerle gazeteciler arasında da bir tartışma yaşandı, polis olaya müdahale etmedi.

Gazetecisiyle, öğrencisiyle, bölgede oturanıyla Elazığ’da olayın yaşandığı bölge ve üniversiteye sessizlik hakim. Şu ana kadar ilin siyasi parti temsilcilerinden ve üniversiteden bir açıklama yapılmış değil.